FEDERACIJA BIH

Vlast i branitelji tužit će Heleza zbog javne klevete

'EPS ZUKAN HELEZ'
Foto: ''
17.04.2014.
u 09:20

Njegove izjave, stenogrami sa sjednice federalne Vlade u kojoj cijelu zapadnu Hercegovinu Helez zajedno s predsjednikom Vlade Zdenkom Čosićem kvalificira kao banditsku koja ruši Federaciju BiH i ne poštuje njezine zakone, ide na ruku tužiteljima i presudu će sigurno dobiti

Zbog javnog vrijeđanja, inzistiranja na provedbi odluka koje su neustavne i protuzakonite, vlasti hrvatskih općina i županija iz Hercegovine, udruge branitelja i invalida rata planiraju protiv federalnog ministara za pitanja branitelja i invalida rata Zukana Heleza podići tužbu.

Javna kleveta

Njegove izjave, stenogrami sa sjednice federalne Vlade u kojoj cijelu zapadnu Hercegovinu Helez zajedno s predsjednikom Vlade Zdenkom Čosićem kvalificira kao banditsku koja ruši Federaciju BiH i ne poštuje njezine zakone, ide na ruku tužiteljima i presudu će sigurno dobiti. Još početkom godine Koordinacija hrvatskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, oštećeni branitelji HVO-a, udruge poginulih, invalidi protekloga rata, krenuli su s prikupljanjem dokumentacije na temelju koje će sudskim putem dokazati kako je Ministarstvo branitelja i invalida rata Federacije BiH na čelu s ministrom Zukanom Helezom povrijedilo njihova elementarna ljudska prava, oduzimajući im pravo na mjesečnu financijsku naknadu.

U dokazivanju pravde na ruku im ide i odluka Ustavnog suda FBiH koji je, spomenimo, utvrdio da član 9. Zakona o provedbi kontrole zakonitosti korištenja prava iz područja braniteljsko-invalidske zaštite FBiH, u dijelu koji se odnosi na odluke izdane u upravnom postupku na temelju izjava svjedoka, nije u suglasnosti s Ustavom FBiH.

I Helez podiže tužbu

Prema posljednjim informacijama koje smo dobili od udruga proisteklih iz Domovinskog rata, tužba protiv federalne vlasti i resornog Ministarstva bit će podignuta kolektivno uz pomoć zajedničkog odvjetničkog tima, a ne kao što se do sada radilo pojedinačno.

I ministar Zukan Helez je u izvješću od 80-ak stranica posvećenom reviziji braniteljske populacije zatražio procesuiranje lažnih invalida, branitelja, zapovjednika i liječnika koji su izdavali rješenja kako bi ostvarivali prava na novčanu naknadu.

Ključne riječi

Komentara 1

EN
enaenesena
18:32 18.07.2014.

i ja se pridruzujem ija sm dozivio čak i gore nego vi 6 puta me odbijali u tuzli sadeta karic mujic nevzet džavid habibovic . iako bez terapije koju trosim od 1993 god do sada ne bi mogao ustati. naati. na moje nalaze bi trojica mogla proci .medjutim kriminal vlada tako da i helez mi odgovara meilom "crkni magarce dok trava naraste".a mogli bi i njihovi najmiliji trosit ove tablete koje trosim pa nek vide kako je.kriminalci! ja sam bošnjak i mene šutaju ko i vas.čast poštenim ali izgleda da ih nema.samo pare! neka svoje oni zaposle i penzionišu a svoje diplome i zakletve nek bace u smeće.lijep pozdrav sim poštenim braniteljima ma koji bili.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?