Travnik

Vlast treba biti sastavljena od predstavnika svih naroda

SBŽ
18.01.2016.
u 06:45

Travnik treba biti uređen kao gradska zajednica sa zajamčenim sudjelovanjem u vlasti svim narodima, zaključeno je na sjednici

Članovi ŽO HDZ BiH na posljednoj su sjednici, uz ostalo, razmatrali i status općine Travnik u svjetlu predstojećih ustavnih reformi i izmjena izbornog zakonodavstva u BiH. Svjesni važnosti Travnika za Hrvate središnje Bosne kao administrativnog i političkog središta SBŽ-a, dužnosnici HDZ BiH i ovom su prilikom iskazali punu potporu inicijativi Općinskog odbora HDZ BiH Travnik da se Općina Travnik proglasi gradskom zajednicom u kojoj će svim narodima biti zajamčena odgovarajuća prava u participiranju u vlasti na lokalnoj razini. „Mišljenja smo kako Travnik treba biti uređen kao druga središta i gradske zajednice u BiH, te da treba izgraditi model koji će osigurati skladnu zajednicu koja osigurava prosperitet svima koji u njoj žive uz poštivanje svih prava naroda i pojedinaca. Samo ovakvo uređenje lokalne zajednice osigurava gospodarski i svaki drugi napredak u vremenu koje dolazi. ŽO HDZ BiH ustrajat će u traženju rješenja prema kojima bi Travnik bio ustrojen kao gradska zajednica ,odnosno kao i sva druga gradska središta u BiH“, poručeno je sa sjednice ŽO HDZ BiH SBŽ.Inače, sjednica ŽO stranke bila je proširena ministrima u Vladi SBŽ imenovanim na prijedlog HDZ BiH. Na sjednici je usvojen i Plan rada ŽO HDZ BiH za 2016. kojim su planirane aktivnosti rada s ciljem jačanja pozicije stranke na području SBŽ. Na sjednici je razmatrana i aktualna politička situacija, kao i dosadašnji rad izvršne i zakonodavne vlasti u SBŽ-u te višim razinama vlasti. Članovi ŽO su upoznati s radom i planiranim aktivnostima svih razina vlasti. Tako??er, ŽO je dao potporu Vladi i Saboru ŽSB kao i dužnosnicima HDZ BiH SBŽ da ustraju u rješavanju političkih i svih drugih problema.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije