Politička akademija PDP– a

Vođenjem odgovornije politike suzbijati govor mržnje

14.05.2019.
u 09:04

U organizaciji Političkog foruma Partije demokratskog progresa na Jahorini je u razdoblju od 10. do 12. svibnja 2019. godine organiziran drugi modul četvrte generacije Političke akademije PDP– a. Cilj akademije je izabranim kandidatima i kandidatkinjama pružiti konkretna i praktična znanja iz oblasti biznisa, gospodarstva, politike i političkog marketinga.

Na akademiji sudjeluju mladi lideri i profesionalci iz različitih sektora društva koji su na drugom modulu imali priliku slušati o temama kao što su pregovaranje, koaliranje i kultura političkog dijaloga u Bosni i Hercegovini. O kulturi političkog dijaloga u okviru panel diskusije govorio je glavni tajnik HDZ – a 1990 gospodin Ivica Gašpar. Uz gospodina Gašpara nazočnima su se obratili predsjednik Partije demokratskog progresa gospodin Branislav Borenović i predsjednik Nezavisnog bloka gospodin Senad Šepić.

U svom izlaganju glavni tajnik Gašpar je izrazio duboku zabrinutost trenutnim stanjem i niskom razinom kulture dijaloga političkih stranaka i istaknuo da je još od osnutka pa sve do danas jedna od ključnih misija HDZ-a 1990 jedna nova kultura dijaloga u politici uopće. Novi način komunikacije koji treba polaziti od toga da se u BiH identiteti kao njen suštinski dio, kako nacionalni tako individualni, trebaju harmonizirati, a ne konfrontirati, da se vodi dijalog o otvorenim i složenim pitanjima. Taj dijalog se treba voditi temljem argumenata političke kulture dijaloga, uvažavanjem sugovornika i partnera jer ovdje nitko sam ništa ne može riješiti.

U tom smislu HDZ 1990 smatra da u medijskom prostoru kao politički subjekti trebaju se nametnuti nova pravila igre, da se jednostavno osuđuju pojedinci koji koriste govor mržnje i da se otvara prostor za argumentirani dijalog. Također, važno je educirati kroz političke akademije u okviru političkih stranaka mlade ljude koji će biti spremni voditi nove političke procese i koliko se god činilo da smo u jednom beznađu i apatiji to je jedini ispravan put, ta naša upornost u unaprjeđenju kulture dijaloga u BiH.

Ključne riječi
PDP

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?