Čapljina

Vode Neretve penju se na rodne Dubrave

19.03.2016.
u 07:00

U dvorani Općine Čapljina potpisan je ugovor o projektu vodoopskrbnog sustava za tehničku vodu naselja Bivolje Brdo, piše Večernji list BiH. Riječ je o vrlo zanimljivom projektu o kojem je Dalibor Milinković, savjetnik načelnika općine Čapljina, kazao:

“Smatram kako plato Dubrava, odnosno Bivolje Brdo i Domanovići, pa čak i Počitelj Brdo, ima mogućnost priključiti se na ovaj sustav i naša težnja, odnosno plan Općine Čapljina, bit će iznalaženje mogućnosti projekt širiti i dalje.” “Uvijek je lijepo nazočiti ovakvim događajima potpisivanju ugovora za neki projekt. No, ovo je samo jedan korak u realizaciji cijelog ovog projekta. Do sada se na njemu puno posla odradilo, što je za javnost nevidljivo, počevši od vremena dolaska mještana i predstavnika mjesne zajednice Bivolje Brdo prije tri godine s idejom i razgovora koje smo tom prilikom vodili, pa sve do trenutka kada ćemo potpisati ugovor o izvođenju radova. Iza nas je puno posla pa je zadovoljstvo staviti potpis na ugovor, a još veće svima će nam biti kad na platou Dubrava pustimo vodu. Posebno zadovoljstvo bit će kad posao u cijelosti bude gotov. Ističem kako je ovo samo prva faza, ne mislimo stati na ovome, nego širiti vodovod, koliko to tehničke mogućnosti budu dopuštale, i na okolna naselja”, kazao je Smiljan Vidić, načelnik općine Čapljina. Milijana Miličević, direktorica tvrtke Miličević d. o. o. iz Kreševa, koja je izvođač radova, istaknula je kako je riječ o tvrtki iza koje je dvadesetogodišnje iskustvo, te naglasila kako će im biti “zadovoljstvo sudjelovati u projektu čiji će učinci vrlo brzo biti vidljivi.” Andrija Merdžan, predsjednik mjesne zajednice Bivolje Brdo, uz ostalo, ustvrdio je kako “još uvijek jedan broj mještana ne vjeruje u realizaciju. To je bio san ljudi tijekom stoljeća, pa će im trebati vremena da se ‘probude’”, kazao je, uz ostalo, predsjednik Merdžan.

Inače, vodozahvat za tehničku vodu bit će iz Neretve, cijena prve faze projekta je 900.000 maraka, a rok za završetak radova šest mjeseci, što znači da će vrijedni poljodjelci s Dubrava vrlo skoro imati i tehničku vodu pogodnu za unapređenje poljoprivrede. Kao zanimljivost vrijedi istaknuti podatak, koji je primijetio Dalibor Milinković, da će “Bivolje Brdo istodobno dobiti i tehničku i pitku vodu.” Naime, u završnoj fazi su i radovi na izgradnji vodoopskrbnog sustava za cijeli plato Dubrava, pa će tako žitelji tog dijela čapljinske općine poslije stoljeća suša, doživjeti i blagodati vode.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?