Donosimo popis odobrenih projekata

Vodospremnik u Gorancima, u zoni Trn cjevovod, kolektor u priobalju...

26.09.2018.
u 15:40

Fond za zaštitu okoliša FBiH donio je odluku o odabiru korisnika sredstava ovoga fonda na osnovi provedenoga javnog natječaja za dodjelu novčane pomoći kao potpora realiziranju programa, projekata i sličnih aktivnosti iz područja zaštite okoliša za 2018. godinu – JK2018/1. Prema toj odluci, pravo na korištenje ovih sredstava ostvarilo je 110 aplikanata iz svih dijelova FBiH, piše Večernji list BiH. 

Sedam u Mostaru

Uz projekt koji se odnosi na deponij Uborak, na području Grada Mostara, realizirat će se i sljedeći projekti: JP “Komunalno” d.o.o. Mostar - “Vodospremnik Goranci” s iznosom do 50.000 KM, zatim “Projekt sanacije i revitalizacije parkovskih/zelenih površina na Bijelom brijegu u Mostaru” s iznosom do 90.000 KM, SIK d.o.o. Mostar - “Primjena koncepta čistije proizvodnje u proizvodnom pogonu obrade metala u svrhu smanjenja onečišćenja zraka” s iznosom do 80.000 KM, projekt: “Energijski pregled (audit) javne rasvjete Grada Mostara” s iznosom do 24.000 KM, “Zaštita i uređenje prirodnog nasljeđa Mostara - obale i vodotok rijeke Radobolje” s iznosom do 100.000 KM te Građevinski istraživački centar d.o.o Mostar - “Glavni projekt sanacije i uređenja parka u okviru kampusa Sveučilišta u Mostaru” do 100.000 KM. Na području Posušja četiri su projekta, osim gradske kanalizacije: JP Park prirode Blidinje d.o.o. Posušje - “Vodozahvat za opskrbu vodom sa zaštitom izvorišta i istražnim radovima s ciljem utvrđivanja i praćenja kapaciteta i kvalitete izvorišta” s iznosom do 50.000 KM, “Revitalizacija dendroflore središnjeg gradskog parka Posušje - faza I.” s iznosom do 45.000 KM te projekt Ladanušić čistoće d.o.o. Rakitno – Posušje “Jačanje kapaciteta za sakupljanje iskoristivog i komunalnog otpada” s iznosom do 70.000 KM.

Izvori energije

Tu je i projekt Jaka zemlja - Terra forte - “Inventarizacija stanja biološke i krajobrazne raznolikosti na širem obalnom području rijeke Trebižat” do 15.000 KM te M.R.M. Export - Import d.o.o. Ljubuški - “Program korištenja alternativnih izvora energije - punionice (za el. vozila - Mostar i Ljubuški)” do 90.000 KM.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije