U četvrtak nova jača fronta

Vodostaji u porastu, pojedina mjesta poplavljena

Grmljavinsko nevrijeme u Zagrebu
Foto: Borna Filic/PIXSELL
03.09.2014.
u 00:00

U četvrtak će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Očekivana količina oborina od 5 do 15, na istoku Bosne od 20 do 30 l/m2.

Danas se u našoj zemlji ne očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Nešto više oborina očekuje se poslijepodne na istoku i sjeveroistoku zemlje, a najmanje na jugu. Očekivana količina oborina od 2 do 5 l/m2, a lokalno do 20 l/m2. Vjetar u Bosni bit će slab do umjeren, a na trenutke i pojačan sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. 

Jutarnja temperatura kretat će se od 12 do 18, na jugu do 20, a najviša dnevna od 16 do 24, na jugu od 27 stupnjeva.

U četvrtak će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Očekivana količina oborina od 5 do 15, na istoku Bosne od 20 do 30 l/m2. Jutarnje temperature iznosit će od 13 do 17, na jugu do 20, a dnevne od 17 do 23, na jugu do 28 stupnjeva.

U petak se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U Hercegovini umjereno oblačno. Očekivana količina oborina od 5 do 15 l/m2, lokalno od 20 do 25 l/m2. Jutarnje temperature kretat će se od 12 do 17, na jugu do 20, a dnevne od 18 do 24, na jugu do 28 stupnjeva.

U subotu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni povremeno s kišom ili lokalnim pljuskovima, uglavnom poslijepodne. Očekivana količina oborina od 3 do 5 l/m2, lokalno 10 l/m2. Jutarnje temperature kretat će se  od 13 do 18, na jugu do 21, a dnevne od 18 do 24, na jugu do 28 stupnjeva.

U nedjelju se očekuje umjereno do pretežno oblačno. Kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju sredinom dana ili tijekom poslijepodneva uglavnom u Bosni. Više oborina u istočnim i sjeveroistočnim područjima. 

Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu do 21, a dnevne od 20 do 26, na jugu do 29 stupnjeva.

Prema prikupljenim podacima sa vodomjernih stanica, vodostaj na rijeci Sani u Sanskom Mostu porastao je oko 20 cm i još uvijek ima tendenciju rasta. 

Vodostaj na rijeci Uni ima tendenciju blagog prirasta.
Noćas se na području USŽ očekuje značajniji porast vodostaja, a prema .posljednjim informacijama Sana se u nekim mjestima počela izlijevati.

I na ostalim vodotocima u FBiH vodostaji su u blagom porastu.
Kiša i dalje pada u velikom dijelu BiH, a problema s poplavama ima u određenim dijelovima zemlje javljaju nezavisni meteoroški portali koji su se u proteklom razdoblju pokazali pouzdanima, te najavljuju novu jaču frontu ponovno u četvrtak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?