Volite jesti kruh, ali ne želite se udebljati: Stručnjak otkrio odličan trik

kruh
Shutterstock
20.04.2024.
u 18:33

Postoji način kako jesti kruh, a ne udebljati se. Stručnjaci tako predlažu zamrzavanje kruha prije konzumacije. Naime, zamrzavanjem se škrob pretvara u otporni škrob, što smanjuje kalorijsku vrijednost kruha.

Veći udio otpornog škroba znači da tijelo sporije probavlja zamrznuti kruh. Tako šećer u krvi sporije raste nego kada jedemo svježi kruh, što potencijalno smanjuje rizik od dijabetesa tipa 2. Javnost i deset godina kasnije još uvijek pamti izjavu supruge tadašnjeg premijera, Sanje Musić Milanović, koja je rekla da crni kruh treba rezati na tanje šnite ako nam je skup. Osim uštede, bilo bi to dobro i za naše zdravlje. Međutim, ima još jedan način da jedemo kruh, a da se ne udebljamo. Ako se brinete zbog viška kalorija koje unosite konzumacijom kruha, stručnjaci su otkrili trik kojim ćete ugljikohidrate u kruhu pretvoriti u one zdravije.

 

Ne morate brinuti ako pojedete malu količinu kruha dnevno, ali ako ga se ne možete odreći, možda će vam biti lakše ako primijenite trik koji će navodno prepoloviti broj kalorija koje unosite konzumacijom kruha, piše Dailymail.co.uk. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije