Predsjednica Europske komisije

Von der Leyen danas u posjetu BiH

Ursula von der Leyen
DPA
30.09.2021.
u 08:07

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen posjetit će danas Bosnu i Hercegovinu gdje će se susresti s visokim bh. dužnosnicima.

Von der Leyen je ranije istaknula da posjetom zemljama zapadnog Balkana želi potvrditi predanost procesu pristupanja, dodajući da to duguje mladima koji vjeruju u budućnost Europe.

Protokolom posjeta BiH planirano je da predsjednica Europske komisije danas prisustvuje svečanom otvaranju mosta Svilaj, kojim će se povezati autocesta na Koridoru V-c s bosanskohercegovačke i hrvatske strane rijeke Save.

Otvaranju mosta, uz predsjednicu Europske komisije, trebali bi prisustvovati i predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković, kao i ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović te hrvatski ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Također, nakon toga, u poslijepodnevnim satima predviđeno je da se Von der Leyen susretne s članovima bh. Predsjedništva. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?