Vozni park Ministarstva unutarnjih poslova HBŽ-a obogaćen je novim policijskim

Foto: Željka Mihaljević
1/2
22.01.2020.
u 15:17

Vozni park Ministarstva unutarnjih poslova HBŽ- a obogaćen je novim policijskim vozilima, koja su podijeljena organizacijskim jedinicama prema iskazanim potrebama i planovima. Radi se o ukupno 11 vozila vrijednih cca 388.000 KM.

Premda raspolaže s 80 vozila MUP-u HBŽ-a jedanaest novih itekako je dobro došlo budući da ima dotrajalih vozila, osobito u postrojbi za posebne potrebe koja su prešla preko 500.000 km, kazao nam je ovom prigodom ministar UP Darinko Mihaljević te dodao: „Ovom prilikom mogu zahvaliti Vladi HBŽ jer je u zadnje tri godine nabavila 25 vozila i time povećala našu spremnost da služimo građanima i povećava i sigurnost samih djelatnika policije koji su u stanju da mogu izvršiti svaku intervenciju bez straha da će biti nekog kvara ili nekog tehničkog uzroka.“

Nismo mogli ne konstatirati kako je evidentan i nedostatak terenskih vozila u ovoj, prostorno najvećoj županiji u FBiH, posebice za intervencije u teško dostupnim planinskim područjima.

„U pravu ste, trebaju nam terenska vozila posebno za postrojbu za potporu, također imamo nedostatak u specijalističkim vozilima, to su one tzv. ,marice' za prijevoz uhićenih osoba  ili u istražnom postupku, a u razgovorima s policijom zamijetili smo potrebu i specijalnih vozila za vršenje očevida, bilo prometnih nesreća, ili onih drugih,“ kazao nam je Mihaljević dodavši da će na nabavci istih poraditi u ovoj godini, ako bude prostora.

U krugu MUP-a nalazi se i jedno kombi vozilo koje su nabavili za prijevoz migranata prema smještajnim centrima koje je država odredila, a koji sve češće preko ove županije nastoje ući u Hrvatsku, budući da putnički prijevoznici u zadnje vrijeme sve češće odbijaju primiti migrante u svoje autobuse, premda im se uredno kupe vozne karte i u pratnji policije dovedu na autobusni kolodvor.

Način plaćanja vozila je leasing u 60 jednakih rata, tako da njihova nabavka ne predstavlja preveliko opterećenje za županijski proračun. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije