KORISNO

Vratite boju odjeći na jednostavan način proizvodima koje imate doma

17.04.2020.
u 10:47

Nakon mnogobrojnih pranja i nošenja, odjeća gubi svoju prvobitnu boju i izgled, ali postoje jednostavni načini na koje ćete vratiti bijelu boju odjeći te posvijetliti ostale boje. Sve što vam treba za to su jednostavne namirnice koje svako kućanstvo već ima, prenosi bhg.com.

Soda bikarbona pomaže u omekšavanju i obnavljanju odjeće. Kako bi vaša odjeća vratila svoj prvobitni izgled, za vrijeme običnog pranja, ako koristite tekuće sredstvo za pranje rublja, dodajte oko 60 grama sode bikarbone. Ako koristite prašak za pranje rublje, sodu bikarbonu dodajte za vrijeme ispiranja odjeće. Koristite manje doze za manje rublja. Natrijev karbonat, to jest takozvana soda za pranje, dobiva se zagrijavanjem sode bikarbone.

Za razliku od sode bikarbone, on ima veće svojstvo za čišćenje i izbjeljivanje. Za vrijeme pranja dodajte oko 60 grama natrijevog karbonata. Dobro isperite jer može izazvati iritaciju kože. Kao sjajan omekšivač i obnavljač odjeće, ocat odlično djeluje za vrijeme ispiranja. Dodajte oko 60 mililitara octa za vrijeme zadnjeg ispiranja te proces pranja nastavite kao i obično. Također se može koristiti kao odstranjivač ostataka deterdženata i sapuna.

Za to dodajte 240 mililitara octa u zadnjem ispiranju.  Limunov sok je odličan za prirodno izbjeljivanje i obnavljanje bijele odjeće. Dodajte 240 mililitara prije pranja u vodu te stavite svoju odjeću te operite kao inače. Limunov sok koristite samo na bijeloj odjeći jer može uništiti određene boje. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?