Krizma i Prva Pričest u župama u Posavini

Vrhbosanski nadbiskup mons. Tomo Vukšić podijelio sakrament krizme u župi Tolisa za 59 krizmanika

24.04.2022.
u 14:17

Osmero prvopričesnika u župi Orašje i četvero u župi Grebnice

Svečano u znaku molitve i svetih sakramenata bilo jučer u posavskim župama u Tolisi, Orašju i Grebnicama, piše Večernji list BiH. Sakrament Potvrde pod svetom misom u župnoj crkvi UBDM u Tolisi, u prisutnosti kumova, roditelja i velikog broja vjernika, primilo je 59 djevojčica i dječaka iz Tolise D.Mahale, Matića, Kostrča i Ugljare. Uz duhovnu pripremu kroz vjeronauk, krizmanici toliške župe su, tradicionalno u sklopu Dana planete Zemlje, uredili unutrašnjost crkve i župno dvorište koje je „zasjalo“ proljetnim bojama i šarenilom cvijeća. Vrhbosanski Nadbiskup mons. Tomo Vukšić predvodio je svečano misno slavlje i podijelio svetu Krizmu, a na početku je biranim riječima pozdravio krizmanike, njihove roditelje, kume i kumove i  vjernički puk župe Tolisa koji je sudjelovanjem u velikom broju uveličao svečanost.

Tlo Božje dobrote 

Biranim riječima nadbiskup Vukšić je pozdravio mlade krizmanike i uz ostalo poručio. -Sakramentom krštenja zasađeni smo u tlo Božje dobrote, Isusove crkve i ovoga svijeta i potreban je Duh sveti da taj život  svetosti, dobrote, ljubavi i svjedočenja za Božju stvar, propupa i prolista u proljeće vašega života. Danas primate sakrament Duha svetoga, sakrament koji, kao proljeće našu prirodu, oživljava naše postojanje i trajanje, stoga neka dragi Bog učini da primanjem ovoga sakramenta budete  pomazanik i neka nad vama bude Duh sveti, naglasio je mons. Tomo Vukšić.  Po završetku svete mise, dvoje mladih u ime svih krizmanika, uputili su riječi zahvale nadbiskupu Tomi Vukšiću i uručili mu prigodan dar, sliku Gospe sa hodočašća selima župe Tolisa, s porukom da ga Blažena Djevica Marija vodi u njegovoj službi Vrhbosanskog Nadbiskupa. 

Na blagdan Malog Uskrsa  svečano je bilo i u župama Blaženog Alojzija Stepinca u Orašju i u župi svetog Jakova Markijskog u Grebnicama.  Na svetkovinu Božjeg milosrđa ili Bijelu nedjelju, prvopričesnici obučeni u bijele haljine, osmero u Orašju i četvero u Grebnicama, prvi put u svoje srce primili su malog Isusa. Župnici fra Bono Kovačević i fra Marijan Živković, u svojoj propovijedi prvopričesnicima su pojasnili što znači ovaj dan za njih i njihovu vjeru i da će Isus uz njih i u njihovim srcima biti čitav život, pratiti ih kroz teška i radosna vremena.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije