livno

Vrijedna donacija Rotary Kluba ginekološkom odjelu

donacija
09.06.2016.
u 12:58

Ginekološki odjel Županijske bolnice u Livnu je bogatije za jedan novi i moderni porođajni stol, te za jedan ultrazvučni CTG aparat koji im je nedostajao i kojeg su morali po potrebi posuđivati s drugih odjela kako bi pratili rad srca ploda i bebe prilikom poroda.

"Ova vrijedna donacija djelo je Rotary Kluba Sarajevo u suradnji s Rotary Klubom Korneburg iz Austrije i dobro nam je došla. Od sada će puno lakše biti obavljati porode jer se stol može prilagoditi situaciji i položaju rodilje. Radi se o skupoj opremi i jednom od najmodernijih koji se koriste. U kombuinaciji s ultrazvučnim CTG aparatom porodi će biti znatno olakšani“, kazao je šef ginekološko-porođajnog odjeljenja dr.Dražen Vrdoljak, piše Avaz.

On se zahvalio na donaciji, ističući kako su zadovoljni uređenjem rodilišta, ali da im i dalje nedostaje moderne opreme koja je skupa i koju sami ne mogu nabavit.

"Rak rana nam je i dalje nedostatak transportnog inkubatora za bebe rođene prije vremena koje moramo transportirati do Mostara ili Splita, a da se ne bi pothladije ovaj inkubaror je neophodan. I oni su skupi. Kreću se od 20.000 do 40.000 KM i mi bismo bili zadovoljni i nekim jeftinijim samo da ga imamo“, dodao je Vrdoljak.

Uručenje navedene donacije livanjskoj bolnici obavio je tajnik Rotary Kluba Sarajevo, dr. Igor Kurjak koji je kazao da su ovoga puta donaciju uručili i bolnici u Konjicu, te kako se nada da će i dalje ova humanitarna organizacija, koja djeluje od 1930. godine i koja je obnovila svoj rad u BiH prije 15 godina, biti na usluzi cijeloj BiH, ali i livanjskoj bolnici ili drugoj livanjskoj ustanovi humanitarnog značaja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?