dom zdravlje posušje

Vrijednost uređaja još veća kad otkrije promjenu i spasi život

19.09.2021.
u 18:20

Dom zdravlja Posušje bogatiji je za dva uređaja, i to novi ultrazvučni uređaj koji je doniralo Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi ZHŽ-a te 12-kanalni EKG koji su donirali Općina Posušje i Udruga “Pauk”. Uručenju su nazočili resorni ministar ZHŽ-a Tomislav Pejić, načelnik općine Posušje Ante Begić, ravnatelj Doma zdravlja Ivica Ćorić, prim. mr. sc. Jozo Bešlić i glavna sestra Dinka Soldo, piše Večernji list BiH

- Ovo je lijepa gesta Ministarstva zdravstva koje je u suradnji s UNDP-jem doniralo jedan vrlo vrijedan uređaj našem Domu zdravlja. Riječ je o ultrazvučnom uređaju novije generacije koji će svakako dobro doći u našem svakodnevnom radu. Drugi uređaj koji je osigurao naš načelnik Begić u suradnji s Udrugom je dvanaestokanalni EKG. Ovakvi uređaji u svakodnevnoj su primjeni i koliko god ih održavali, dolazi do kvarova. Stoga će itekako biti od koristi upravo u takvim slučajevima - rekao je ravnatelj Ćorić.

Ministar Pejić kazao je kako su ovakvi susreti prilika da se vidi organiziranost ustanove. Pohvalio je rad posuškoga Doma zdravlja, odnosno menadžmenta, ali i sve medicinsko osoblje koje je dalo ogroman obol u pandemiji. Govoreći o donaciji, istaknuo je kako je ultrazvuk sam po sebi samo oprema.

- Tu su najvažniji ljudi, tko radi na UZV uređaju, pruža li zdravstvenu zaštitu pacijentu i koja je prednost za pacijenta. Vrijednost uređaja nije 65.000 KM, puno je veća ako se ultrazvučno pregledaju naši pacijenti i ako se otkrije ijedna promjena koja se mogla spriječiti navrijeme te tako spasiti jedan život - dodao je.

Dotaknuo se i aktualne situacije vezane uz epidemiju koronavirusa. Uputio je poziv stanovništvu na cijepljenje te je pozvao sve one koji imaju nedoumice da o njima porazgovaraju sa zdravstvenim djelatnicima odnosno liječnicima.

- Općina Posušje uvijek pokušava, sukladno mogućnostima, pomoći našem Domu zdravlja. To se moglo vidjeti posebno u posljednjih godinu i pol tijekom pandemije koronavirusa, gdje je ta suradnja bila podignuta na višu razinu. Također, kad god možemo, a nastojimo, pomažemo i u opremanju ustanove. Tako već nekoliko godina zajedno s Udrugom “Pauk”, od prikupljenih sredstva ove godine tijekom velikog koncerta na Trgu branitelja u sklopu Posuškog lita, nabavimo, opet u koordinaciji s ravnateljem DZ-a i sukladno potrebama ustanove, neku opremu ili uređaj koji se učini u tom trenutku potrebnim. Danas je to EKG uređaj koji je bio nužan u radu s pacijentima pa smo se zajedno s menadžmentom ustanove potrudili nabaviti ga - kazao je Begić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije