Danas oborine

Vrijeme do nedjelje iskoristite za šetnju, zatim slijedi nova kiša

'zene-setnja'
Foto: ''
12.11.2014.
u 09:24

Ipak, s obzirom da je jučerašnji dan bio oblačan, a u poslijepodnevnim satima oblaka je nestalo, da bi se predvečer ponovno pojavili, stariji mještani u Hercegovini, s obzirom da je proslavljen blagdan svetog Martina, prisjetili su se izreke: “Ako Martin oblake preganja, nestalnu zimu pripravlja”

Nastavlja se razdoblje toplog i promjenjivog vremena u čitavoj BiH. Danas će u južnim dijelovima BiH prevladavati oblačno s kišom, ponegdje i obilnijom, dok će u sjevernim dijelovima kiše također biti, ali u manjim količinama. Temperature će u Hercegovini iznositi od 10 do 17 stupnjeva, dok će u Bosni biti tek koji stupanj niža. Smirivanje vremena u Hercegovini se očekuje već sutra, dok će u Bosni do petka još biti pretežno oblačno, a povremeno će padati kiša. Sunce se u čitavu zemlju ponovno vraća u petak, a temperature će u dijelovima Hercegovine dosezati i 19 stupnjeva. Lijepo vrijeme zadržat će se i u subotu koju je, prema sadašnjim prognozama, potrebno maksimalno iskoristiti za uživanje u suncu jer već od nedjelje stiže nova ciklona i promjena vremena koja bi mogla donijeti obilje kiše. Prognoze predviđaju kišu od nedjelje do četvrtka kada bi se vrijeme trebalo smiriti. Obilnije kiše će osobito biti u dijelovima Hercegovine, dok će u Bosni biti manje oborina. Temperature se ne bi trebale mijenjati ni u idućem tjednu pa ostaje pitanje hoće li studeni potvrditi svoje ime jer se u prvoj polovini istaknuo promjenjivim i toplim vremenom koje dolikuje proljeću. Ipak, s obzirom da je jučerašnji dan bio oblačan, a u poslijepodnevnim satima oblaka je nestalo, da bi se predvečer ponovno pojavili, stariji mještani u Hercegovini, s obzirom da je proslavljen blagdan svetog Martina, prisjetili su se izreke: “Ako Martin oblake preganja, nestalnu zimu pripravlja”. Sada je već jasno da nas očekuje nepredvidljiva zima. To potvrđuju i meteorolozi koji daju dvojake informacije. Jedni najavljuju najhladniju zimu u stotinu godina, a drugi to opovrgavaju tvrdeći da će biti jedna od toplijih.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije