Izbori u RH

‘Vrijeme je da u Saboru 
RH žene zastupaju interese Hrvata iz BiH’

sdgs
02.11.2015.
u 06:15

U sklopu predizborne kampanje za predstojeće parlamentarne izbore u RH, a u okviru posjeta 11. izbornoj jedinici, u Odžaku je skup održala Koalicija rada i solidarnosti “Milan Bandić 365”. U kratkom druženju s građanima Odžaka, uz Bandića, bile su i kandidatkinje s liste za 11. izbornu jedinicu Leonarda Živković-Tomić iz Žepča i Marica Hrnjkaš iz Odžaka. Srdačnu dobrodošlicu Milanu Bandiću i njegovim suradnicima upriličili su mladi članovi KUD-a Napredak iz Odžaka s kojima je skupa poigrao u kolu. Uime građana Odžaka načelnik općine Hajrudin Hadžidedić pozdravio je Bandića i zahvalio građanima Zagreba koji su pomogli ovaj kraj nakon prošlogodišnje poplave, te poželio puno sreće njegovoj stranci i da postigne što bolje rezultate na predstojećim izborima u Republici Hrvatskoj.

Prijatelj sva tri naroda

- Odžak je staro povijesno mjesto u BiH, posebno mjesto urezano u moje srce. Trebalo je opstati u Posavini, trebalo je sačuvati korijene i dio hrvatske zemlje u BiH i zato vam hvala što ste je sačuvali. Ja sam prijatelj svog vlastitog hrvatskog naroda, ali i prijatelj ostala dva naroda u BiH. Tijekom proteklih 16 godina dio sebe sam ugradio u BiH i gdje god sam bio ostavio sam pozitivan trag i zato vas molim da na sljedećim izborima glasujete za svoje autentične predstavnike koji će vas stvarno zastupati i koji vas neće iznevjeriti. Ako to napravite, ja ću vam zahvaliti, ali ako i ne uradite tako, opet ću doći i pomoći Posavini, da sjednemo, popričamo i popijemo posavsku rakiju, rekao je Milan Bandić i na osobit način predstavio tri žene kandidatkinje koje je predložio uime Koalicije rada i solidarnosti. S posebnim poštovanjem predstavio je Ivanu Buntić iz Međugorja, Leonardu Živković-Tomić iz Žepča i Maricu Hrnjkaš iz Odžaka.

Jedinstvo hrvatskog naroda

- Došlo je vrijeme da u Hrvatskom saboru žene zastupaju interese Hrvata iz BiH i stoga smatram da će to biti jedna od tri dame s naše liste koje neće polagati račune ni jednoj stranci nego građanima koji ih budu birali. Ja sam za jedinstvo hrvatskog naroda i ni jednim potezom ne želim napraviti nešto na štetu Hrvata u BiH. Moram kazati da sam na posljednjim izborima u BiH podržao prof. dr. Dragana Čovića jer sam znao da najbolje može zastupati interese Hrvata u BiH. Dakle, ništa nismo došli rušiti, nego samo graditi, jer nas je ovdje premalo da bi smo se dijelili. Kad je u pitanju opstojnost Hrvata u BiH, moramo se dogovarati, ali želim kazati da nitko nema ekskluzivno pravo u BiH, pa ni HDZ, na domoljublje, bogoljublje i čovjekoljublje, rekao je Bandić i naglasio: - Ne mogu, a da ne spomenem i zahvalim Katoličkoj crkvi u BiH i našim fratrima, jer da nije njih, ne bi bilo Hrvata u BiH i ne bismo sačuvali svoju opstojnost. Najzaslužnija za sve to je Katolička crkva u BiH, a prije svega franjevci, oni koji su me krstili 22. studenog 1955.godine u Ružićima, kazao je Milan Bandić na skupu u Odžaku gdje je u sklopu svojeg boravka položio vijenac i zapalio svijeću kraj spomen-obilježja, te posjetio odžačkog župnika i obećao pomoć pastoralnom centru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije