Ostaje na radnom mjestu

VSTV neće udaljiti Kajmaković s dužnosti unatoč sankcijama SAD-a

Kajmaković
27.09.2022.
u 13:57

Iz Ureda disciplinskog tužitelja Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH oglasili su se u vezi s postupanjem Ureda disciplinskog tužitelja u pogledu stavljanja Diane Kajmaković, zamjenika glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH na listu Ureda za kontrolu imovine stranaca (OFAC) Ministarstva finansija SAD, javlja Klix. 

Kako su rekli, u pogledu razloga navedenih u Izvršnoj uredbi 14033, Ureda za kontrolu imovine stranaca (OFAC) Ministarstva financija SAD-a od 27. rujna 2022. godine, koji se odnose na zamjenika glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Ured disciplinskog tužitelja postupa u okviru propisanih nadležnosti.  "Isti će biti istraženi u pogledu kršenja dužnosti u vršenju tužiteljske funkcije ili funkcije rukovoditelja/zamjenika glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, a u smislu odredbi o disciplinskoj odgovornosti propisanih Zakonom o Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću Bosne i Hercegovine. Člankom 70. stavak 1. Zakona o VSTV-u propisana je povjerljivost radnji Ureda u istrazi", navedeno je iz VSTV-a.  Člankom 76. i 77. Zakona o VSTV-u propisani su razlozi za privremeno udaljenje od dužnosti suca ili tužitelja.  "Ured nema saznanja da je u ovom trenutku protiv Diane Kajmaković pokrenuta istraga u kaznenom postupku, niti da postoji drugi zakonski temelj za privremeno udaljenje", dodali su iz VSTV-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije