imenovanje

VSTVBiH imenovao nositelje pravosudnih funkcija

VSTV
09.02.2017.
u 14:13

 Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) je, tijekom drugog dana sjednice koja se održava 8. i 9. veljače u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nositelja pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na nivou Republike Srpske, imenovani su: Duško Miloica, na poziciju sudije i predsjednika Okružnog suda u Prijedoru; Dijana Mazalić Nović, na poziciju sudije i predsjednika Okružnog privrednog suda u Prijedoru; Mladen Mitrović, na poziciju tužitelja i glavnog tužitelja Okružnog javnog tužiteljastva u Prijedoru i Samir Fehrić, na poziciju sudije Osnovnog suda u Srebrenici.

Na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, imenovani su: Sanja Jaramaz-Dedić, na poziciju sudije Županijskog suda u Sarajevu; Adnan Baručija, na poziciju sudije Županijskog suda u Zenici; Merima Lukanović, na poziciju sudije Županijskog suda u Tuzli; Nermina Omazić, na poziciju sudije Općinskog suda u Tuzli i Damir Baraković, na poziciju dodatnog sudije Općinskog suda u Tuzli.

Pri donošenju Odluke o imenovanju VSTVBiH uzeo je u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti, ugleda i rukovodnih i organizacijskih sposobnosti.

Novoimenovani nositelji pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 1. ožujka ove godine, priopćeno je iz VSTVBiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije