SASTANAK U ISTANBULU

Vučić nakon sastanka s Erdoanom: Razgovarali smo o BiH i cijeloj regiji

18.09.2021.
u 14:01

- Razgovarali smo veoma konkretno o cijeloj regiji, ali u detalje ne mogu ulaziti, nemojte se ljutititi zbog toga,rekao je Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Istanbulu s predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Jedna od tema su i nove turske investicije u Srbiju. Vučić se obratio javnosti u Srbiji iz Istanbula.

- Do kraja godine očekujem posjet Erdogana Srbiji i Beogradu i tada ćemo razgovratai još detaljnije o suradnji naše dvije zemlje, najavio je Vučić, prenosi Avaz

- Ono što je važno jeste da turski predsjednik podržava dijalog Beograda i Prištine i vjeruje kako je važno da se dođe do kompromisnog rešenja, dodao je Vučić.

- Turska jeste prijatelj Srbije i uvjeren sam da je bolji prijatelj nego prije deset ili petnaest godina, ali možemo još mnogo toga uraditi da odnosi budu još bolji. To je neophodno kako bismo imali stabilnost u regiji, rekao je Vučić.

- Kada bih želio pronaći manu gostoprimstvu gospodina Erdogana, bio bih nekorektan. Vidjeli ste i sami da je izašao sa mnom vani da bih ja vama dao izjavu, rekao je Vučić.

Na pitanje je li s Erdoganom razgovarao o BiH, rekao je kako je bilo riječi ne samo o BiH, nego o cijeloj regiji.

- Razgovarali smo veoma konkretno o cijeloj regiji, ali u detalje ne mogu ulaziti, nemojte se ljutititi zbog toga.

Podsjetimo, Vučić je prethodno, uz radni doručak razgovarao s Erdoganom.

Ključne riječi

Komentara 2

DO
Dobri
21:22 18.09.2021.

Biće da je Vučić sa Erdoganom trasirao put Republike Srpske kao deo buduće srpske države. Naravno tu je bilo reči i o Kosmetu i ulazak Srbije ponovo na njega.

ZG
Zeljko Grabar
16:12 18.09.2021.

jao si ga Bosni i Hercegovini kad o njoj raspravljaju nasamo Srbija i Turska. Takvi dogovori su jednako vrijedni kao i razgovori predstavnika Irana i ISIS-a na temu Izreala.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije