Srbijanski premijer

Vučić: Poštujemo integritet BiH

29.05.2017.
u 13:58

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić kazao je u ponedjeljak da Srbija poštuje integritet BiH te da Srbi i Bošnjaci imaju zajedničku budućnost.  

 Upitan da prokomentira izjavu odlazećeg predsjednika Srbije Tomislava Nikolića koji je rekao da se nada da će Srbija i RS jednog dana biti isto, Vučić kazao kako misli da je Nikolić istupio emotivno, no da je politika Srbije da poštuje integritet BiH te da u Bosni i Hercegovini svi to znaju.

"Mi svi volimo RS, ali je naša obaveza da vrlo poštujemo integritet BiH. To je naša budućnost. Moramo da živimo zajedno s Bošnjacima, to je naša politika. Živjet ćemo zajedno s njima i u Srbiji i BiH.... Imamo zajedničku budućnost i vjerujem da i jedni i drugi to sve više vide", zaključio je je Vučić.

Nakon posjeta Bratuncu Nikolić je u petak novinarima kazao kako se iskreno nada da će Srbija i Republika Srpske jednog dana biti jedno, prenosi Tanjug. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije