Predsjednik Crne Gore

Vujanović: Sud treba dati stav na zahtjev za reviziju presude BiH protiv Srbije

Predsjednik Crne Gore
06.03.2017.
u 12:55

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović kazao je danas u Sarajevu da bi trebalo ostaviti Međunarodnom sudu pravde da radi svoj posao kada je u pitanju podnošenje zahtjeva za reviziju presude Međunarodnog suda pravde u predmetu BiH protiv Srbije.

Podsjetio je da je nepotrebno u ovoj fazi komentirati to pitanje jer još se razmatra, kaže Vujanović, pitanje da li je Sakib Softić ovlašteni agent BiH u tom sudu.

- Da sam to pitanje komentirao prije podnošenja zahtjeva ostao bih pri tome, ali nakon što je to pitanje tretirano kao proceduralno mislim da sam dužan da to sada ne komentiram - stav je crnogorskog predsjednika.

Podvukao je da zemlje regije u odnosu na događaje iz prošlosti imaju različita mišljenja, ali to ne bi trebalo narušiti sadašnje odnose i zajedničku prosperitetnu budućnost.

- Moramo se navići da živimo s različitim viđenjima nekih događaja iz prošlosti, ali i navići se na to da oni ne smiju ugrožavati sadašnje i buduće odnose. Koegzistencija različitosti u odnosu na isto za ovu regiju je nužna - kazao je Vujanović.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović boravi u dvodnevnoj službenoj posjeti Bosni i Hercegovini u okviru koje će se susresti s brojnim bh. dužnosnicima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?