srbija

Vulin: Kako bi BiH bila stabilna svi trebaju biti jednako tretirani

Aleksandar Vulin
04.09.2016.
u 13:22

''Politika pritisaka i politika u kojoj je RS stalno za nešto kriva i stalno se prikazuje kao faktor nestabilnosti nemira i nereda nije dobra politika ", kazao je Vulin

Srbijanski ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je danas kako politika pritisaka i politika u kojoj je Republika Srpska (RS) stalno za nešto kriva nije dobra politika, prenosi Tanjug. 

Po Vulinovim riječima da bi BiH bila stabilna svi koji su unutar nje i koji sudjeluju u njenom političkom život moraju biti na isti način i tretirani i poštovani. Vulin je reagirajući na izjavu visokog predstavnika za BiH Valentina Inzka kazao kako bi Inzko morao razumjeti i pokazati kako on nije visoki predstavnik za RS, već kako je visoki predstavnik za BiH.

"Odgovornost za stabilnost i mir u Bosni i Hercegovini nose predstavnici sva tri naroda, ali i predstavnici Međunarodne zajednice. Zato politika pritisaka i politika u kojoj je Republika Srpska stalno za nešto kriva i stalno se prikazuje kao nekakav faktor nestabilnosti nemira i nereda nije dobra politika ", kazao  je Vulin novinarima.

Naime, Inzko je u intervjuu za "Politiku" ocijenio kako bi održavanje referenduma imalo ozbiljne posljedice na BiH i regiju, navodeći da bi to doprinijelo destabilizaciji BiH. On je naveo kako se predsjednik RS-a Milorad Dodik "igra vatrom" ukoliko ne namjerava odustati od referenduma.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?