Ministar obrane Srbije

Vulin: Srbija spremna učiniti sve da bi se mir u BiH zadržao

11.05.2018.
u 13:01

Ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin tvrdi da će Bosna i Hercegovina postojati na osnovu Daytonskog sporazuma, te kroz iskreni dogovor i funkcioniranje tri naroda i dva entiteta.

- Tako Srbija vidi ovaj protor i spremna je da učini sve da bi se mir u BiH zadržao, jer je malo naroda, koji kao srpski, znaju koliko vrijedi mir i koliko je skup rat - naveo je Vulin.

Na centralnoj svečanost obilježavanja 13. godišnjice 3. pješadijskog puka (RS) Oružanih snaga BiH i 26. godišnjice bivše Vojske Republike Srpske (RS), Vulin je dodao da njegova zemlja, kao jedan od svojih najznačajnijih zadataka ima opastanak srpskog naroda izvan svojih granica.

- Gdje god žive Srbi, Srbija je tu da pomogne, da vodi računa o kvalitetu života. Srbija je tu da učini sve što je moguće za mir i stabilnost na ovim prostorima. Baš zato, dok god Srbiju vodi Aleksandar Vučić, RS i njeni građani treba znati da će uvijek biti zaštićeni, čuvani, poštovani, a da obveze koje Srbija ima iz Daytonskog sporazuma će uvijek biti dosljedno provođene – rekao je Vulin.

Mir je, kazao je, neophodan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?