“EU for You – E4U”

Wigemark: Bijeljina otvoren grada, takvu BiH želimo u EU

Lars-Gunnar Wigemark
14.12.2017.
u 20:29

Bijeljina je grad otvoren za sve, bez obzira na nacionalnost, vjeru, na to odakle ljudi dolaze - ocijenio je šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU veleposlanik Lars-Gunnar Wigemark i dodao da EU želi da takvu jednu zemlju, takvu BiH, po ugledu na ovaj grad, ima u svom članstvu.

Pohvalio je Bijeljinu jer je prvi i jedini grad u BiH koji je formirao Ured za nacionalne manjine.

Wigemark je, nakon sastanka s bijeljinskim gradonačelnikom Mićom Mićićem te predsjednikom Skupštine grada Slavišom Markovićem, istaknuo da Delegacije EU u BiH podržava napore ove lokalne zajednice da izgradi sredinu u kojoj se vrednuju demokratska načela i napredak u svim sferama života.

Bijeljina, kazao je, ima i veoma perspektivne poslovne djelatnosti, sveučilišta, snažnu poljoprivredu, ali i povoljan geografski položaj.

I gradonačelnik Mićo Mićić je dodao da su uvijek pokušavali da naprave ambijent u kojem se ljudska prava poštuju, bez obzira na to tko se kako zove, kojem narodu ili vjeri pripada. 

Šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU veleposlanik Lars-Gunnar Wigemark danas je u Bijeljini studentima dodiplomskih studija Fakulteta poslovne ekonomije predstavio i projekt “EU for You – E4U”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?