Trgovci sniženjima privlače pažnju

Za božićnu trpezu trošit će se od 100 do 300 KM

hrana-ins.jpg
Foto: import
19.12.2013.
u 11:02

Najteže će i ove godine biti umirovljenicima

Samo šest dana ostalo je do najvećeg kršćanskog blagdana Božića. Gradovi diljem BiH odišu blagdanskim ozračjem, a trgovački centri puni su ljudi koji traže prikladne darove za svoje najmilije, ili pak obavljaju posljednje predblagdanske kupnje kako bi božićna trpeza i ove godine bila bogata.

Privlačenje kupaca

Troši se posljednji novac jer na taj dan kuća ne smije biti prazna. Za blagdansku trpezu u prosjeku jedna četveročlana obitelj izdvojit će od 100 do 300 maraka. Kako bi privukli što veći broj kupaca, trgovci snižavaju cijene proizvoda, a početkom idućeg tjedna u svim trgovačkim lancima diljem BiH najavljuju dodatna sniženja. Sniženja su i u većini trgovina odjećom i obućom. Ukrasi i razna božićna drvca mogu se kupiti na svakom koraku, a cijena ovisi o vrsti i kvaliteti. Sniženjima trgovci omogućavaju čak i oni najsiromašnijima da osjete blagdanski duh i barem taj dan imaju raznoliku ponudu na svojoj trpezi. Trgovci ističu kako je prodaja iz godine u godinu manja, te da se i za blagdane vidi slabija kupovna moć kod građana.     

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?