UZ IZGRADNJU VIŠE OD 80 DOMOVA

Za Brod i Pelagićevo po 40.000 KM za povratnike

ds
23.12.2016.
u 13:30

Ministar za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske Davor Čordaš potpisao je s načelnicima općina Brod i Pelagićevo ugovore o realizaciji infrastrukturnih projekata na prostoru ovih općina.

Ministar Čordaš je,kako prenosi Hrvatski Medijski Servis, rekao da je Ministarstvo u okviru Programa rješavanja problema raseljenih osoba, izbjeglica i povratnika za 2016. godinu za svaku od općina osiguralo po 40.000 KM za realizaciju infrastrukturnih projekata.

„Način realizacije ovih projekata je takav da će Ministarstvo izvršiti transfer sredstava lokalnim zajednicama, koje će zatim udružiti dio svojih sredstava i implementirati ove projekte. Ovaj oblik suradnje pokazao se veoma dobrim, jer udruživanjem sredstava možemo realizirati veće projekte, koje ni jedna strana samostalno ne bi mogla financirati“, dodao je Čordaš.

Čordaš je naglasio da je infrastruktura, pored obnove stambenih jedinica, jedan od preduvjeta za povratak i ostanak ljudi u svojim domovima.

„Ukoliko nekoj obitelji obnovite kuću, a pri tom ne osigurate pristupni put do te kuće, ili struju u kući, ne možete očekivati da se obitelj vrati i ostane u tom domu. Stoga nastojimo projekte realizirati tako da obnovu stambenih jedinica prati i obnova potrebne infrastrukture, jer samo na taj način možemo govoriti o održivosti povratka“, izjavio je Čordaš.

Načelnik općine Brod Ilija Jovičić zahvalio je ministru na izdvojenim sredstvima, te ga je upoznao o detaljima projekta koji će se realizirati u Brodu.

Načelnik općine Pelagićevo Simo Stakić je rekao da će na prostoru ove općine više putnih pravaca biti sanirano zahvaljujući sredstvima Ministarstva. On je zahvalio ministru na sredstvima koja su prethodnih godina uložena u povratak na prostor Pelagićeva.

Nakon potpisivanja ugovora, ministar Čordaš je s načelnicima razgovarao i o drugim projektima i aktivnostima koje Ministarstvo realizira na prostoru ovih općina, a prije svega o Regionalnom programu stambenog zbrinjavanja.

U okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja u Brodu će biti izgrađeno 69 stambenih jedinica, a u Pelagićevu 12.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?