Minimalna plaća u Njemačkoj 6 puta veća

Za najjeftiniji novi auto bh. radnik mora izdvojiti 40 plaća, a Nijemac šest

08.03.2018.
u 10:10

Dok se u zemljama Europe s poštovanjem odnose prema oldtimerima i voze ih samo u posebnim prigodama, na bh. cestama ih ima napretek. Istina, nisu to klasični skupi oltimeri zaljubljenika u stara vozila, nego “krševi” koje bh. građani sebi jedino mogu priuštiti. U BiH su čak 573.144 automobila starija od deset godina među ukupno 828.333 putnička vozila. Kako kažu stručnjaci, podaci o tolikom broju starijih automobila su poražavajući i trebali bi biti poziv na uzbunu. Jer statistika pokazuje kako je na bh. cestama život izgubilo čak 1596 osoba u posljednjih pet godina.

Usporedba s Njemačkom

Međutim, s obzirom na bh. realnost, teško da se takvo stanje može promijeniti. Čuveni Henry Ford rekao je kako je “najbolji automobil - novi automobil”. Nažalost, tužna realnost je takva da je najvećem broju bh. stanovnika novi automobil jednostavno nedostižan. Najjeftiniji automobil koji građani u BiH mogu kupiti je model rumunjske Dacije...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije