INTERVJU Ministar MUP-a HNŽ-a

Za obnovu voznog parka i nabavu opreme za policajce izdvojeno oko 6 milijuna KM

22.09.2018.
u 10:00

Ministar MUP-a HNŽ-a Slađan Bevanda govori o stanju u tom ministarstvu. Ističe kako uskoro istječe mandat ravnatelju policije te upozorava kako treba naći riješenje za imenovanje novoga. Podsjetio je i na natječaj za policijske službenike koji je u tijeku te potrebu školovanja dodatnog broja kadeta. Budući da je na koalicijskoj listi HNS-a za Parlament BiH, osvrnuo se i na očekivanja od predstojećih izbora.

Ovaj tjedan otvorena je obnovljena server-dvorana MUP-a HNŽ-a. Kakav je njezin značaj za ovo ministarstvo?

- Zbog iskazanih potreba za povećanje kapaciteta i modernizaciju informacijskog sustava, tijekom prošle i ove godine pristupili smo projektu adaptacije i opremanja server-dvorane kako bi naš sustav funkcionirao na najvišoj razini i uvjetima primjerenim za suvremene centre takve vrste. U tom centru smješteni su serveri i komunikacijska oprema koja omogućava razmjenu podataka između svih ustrojbenih jedinica MUP-a na području županije, kao i drugih agencija u Bosni i Hercegovini, poput IDDEEA-e, FMUP-a, županijskih MUP-ova, Interpola, Ministarstva sigurnosti i drugih. Prostorija server-dvorane je adaptirana i opremljena prema najvišim standardima koji su propisani za podatkovne centre s potrebnim certifikatima. Zadovoljeni su i svi sigurnosni standardi jer je prostorija zaštićena protuprovalnim i protupožarnim vratima, ugrađen je sustav automatskog gašenja požara, sustav detekcije upada, sigurnosni alarmi, stalni videonadzorni sustav, autorizirani pristup i drugi sigurnosni elementi. Vlada HNŽ-a je iz proračuna za tu namjenu izdvojila ukupno 134.411 KM, a svečano otvaranje je bilo prije nekoliko dana.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije