Vlada FBiH

Za podršku povratku 29,6 milijuna KM

novac
28.02.2020.
u 14:14

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, usvojila četiri programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava utvrđenih proračunom FBiH za 2020. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica, u ukupnom iznosu od 29,6 milijuna KM.

Kroz Tekući transferi pojedincima - Transfer za raseljene osobe i povratnike je osigurano 19.600.000 KM, od čega je najveći dio od 12.500.000 KM planirano za obnovu i izgradnju putne, vodovodne i kanalizacijske infrastrukture, objekata vjerskog, sakralnog, obrazovnog, sportskog i kulturnog karaktera te drugih od značaja za širu društvenu zajednicu, kao i pomoć za zapošljavanje kroz razvoj i osnivanje malih, srednjih poduzeća i obrtničkih radnji, poljoprivrednu djelatnost (komercijalnu i nekomercijalnu), pružanje podrške programima obavljanja pripravničkog staža sa ili bez zasnivanja radnog odnosa, diverzifikaciju gospodarskih aktivnosti u ruralnim područjima, rekultivaciju poljoprivrednog zemljišta i ambijentalnu privlačnost.

Kroz tekući transfer za programe povratka u RS planiran je iznos od 5.000.000 KM, od čega 3.000.000 KM kao pomoć za zapošljavanje povratnika kroz razvoj poduzetništva, malih i srednjih poduzeća, poljoprivrednu djelatnost, pružanje podrške programima stručnog osposobljavanja kroz volontiranje i stažiranje pripravnika, rekultivaciju poljoprivrednih površina, ekonomsku suradnju s dijasporom, kao i diverzifikaciju gospodarskih aktivnosti u ruralnim područjima.

Tekući transfer za zajedničke, međuentitetske i općinske projekte, te projekte s nevladinim organizacijama iznosi 2.500.000 KM, koliko je planirano i za podršku održivom povratku izbjeglih i prognanih osoba s područja regije Srebrenica.

Vlada je danas, također, na prijedlog Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica usvojila Plan povratka, obnove, gradnje i razvoja održivog povratka za 2020. godinu, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?