mostar

Za popločavanje nogostupa u Ulici kralja Zvonimira izdvojeno 89.000 KM

10.04.2021.
u 10:48

Gradska uprava Mostara je koncem studenoga prošle godine započela radove uređenja - popločavanja nogostupa Ulice kralja Zvonimira, a koji se ovih dana privode kraju.

Popločavanju nogostupa prethodili su u dva navrata uređenje dijelova zelenih površina na dijelu gdje su uklonjeni objekti, a radove je izvelo građevinsko poduzeće Amitea iz Mostara, te na dijelu gdje je uređena zelena površina parka između zgrada i nogostupa, a radove je izvelo poduzeće Građevinar Mostar. Radove uređenja nogostupa izvodi JP Komunalno Mostar. Sredstva u iznosu od 89.000 maraka osigurana su u proračunu 2020. godine s pozicije održavanja cesta, ulica, javnih površina.

Za izvođenje radova druge strane nogostupa Ulice kralja Zvonimira potrebno je da Odjel za urbanizam i građenje izradi urbanističko-tehničke uvjete jer su u odnosu na staro stanje pojedini korisnici prostora prilagođavali zelene i druge površine u drugu namjenu, što treba prethodno preispitati kako bi se i ta strana nogostupa ispravno uredila.

Ovim popločavanjem nastavljeno je uređenje gradskih nogostupa, što gradu daje ljepšu dimenziju. Uređeni nogostupi olakšavaju šetnju gradom roditeljima s kolicima, a na pojedinim dionicama osiguran je i poseban trak za bicikliste. Pri tome se vodilo računa i o drvoredima. Svemu je prethodilo uklanjanje bespravnih objekata koji su i još uvijek predstavljaju ruglo grada. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije