potpisan sporazum

Za poticaj proljetnoj sjetvi u Žepču 150.000 maraka

Radio Žepče
21.05.2020.
u 11:38

Načelnik općine Žepče Mato Zovko i pomoćnik ministra za poljoprivredna plaćanja Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Josip Jukić potpisali su jučer u Žepču sporazum o realizaciji programa poticanja proljetne sjetve. Sastanku je, osim načelnika Zovke i pomoćnika ministra Jukića, nazočila i viša stručna suradnica Općine Žepče za poljoprivredu Luca Dunđer, piše Radio Žepče.

Kako se navodi, ukupna vrijednost programa proljetne sjetve iz jučer potpisanoga sporazuma iznosi 150.000 konvertibilnih maraka, a u njegovoj realizaciji Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva sudjeluje s 90.000 konvertibilnih maraka, što je 60 posto, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Zeničko-dobojske županije s 40.000 konvertibilnih maraka, što je 26,67 posto te Općina Žepče s 20.000 konvertibilnih maraka, što je 13,33 posto sredstava.

Ukupan broj prijavljenih poljoprivrednika općine Žepče na koji je Općina aplicirala po javnom pozivu Ministarstva od 10. travnja ove godine je 330, piše Radio Žepče.

U sljedećem razdoblju, a prema hodogramu za potporu proljetnoj sjetvi, slijedi formiranje konačne liste krajnjih korisnika programa s iznosom sredstava po originalnim računima poljoprivrednika i provjera krajnjih korisnika, nakon koje slijedi donošenje akta o odobravanju i isplati sredstava.

Kako je istaknuto, maksimalan iznos novčane potpore za poticanje proljetne sjetve na području općine Žepče po krajnjem korisniku iznosi 1000 konvertibilnih maraka, objavio je Radio Žepče.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?