studentski život

Za prehranu i smještaj studenata, umjesto 189, iz Vlade SBŽ-a 200 KM

27.10.2018.
u 11:40

Vlada Srednjobosanske županije dala je suglasnost na potpisivanje ugovora za akademsku 2018./2019. godinu sa studentskim centrima Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta Džemala Bijedića u Mostaru, kao i u Sarajevu, Zenici te Tuzli. Dana je i suglasnost za izmjenu kriterija za plaćanje subvencije cijene smještaja i prehrane studenata sa 189 KM na 200 KM po studentu, piše Večernji list BiH. 

Saniranje šteta

Na prijedlog Županijske uprave za civilnu zaštitu, Vlada Srednjobosanske županije donijela je odluku o izdvajanju sredstava Crvenom križu SBŽ-a s pozicije “Transfer za pomoć županijama i općinama u saniranju dijela šteta nastalih prirodnim i drugim nesrećama te za jačanje sustava zaštite i sprašavanja”, prema kojoj će biti izdvojeno 2500 KM za projekt upozorenja na opasnost od mina. Općini Vitez odobrena su novčana sredstva u iznosu od 50.000 KM za sufinanciranje saniranja izgradnjom AB potpornog zida na lokaciji Počulica. Općini Novi Travnik za sanaciju klizišta na dijelu ceste Stara Opara – Božići u MZ Opara odlukom je izdvojen iznos od 30.000 KM, dok će 20.000 KM biti izdvojeno za sufinanciranje čišćenja i uređenja korita rijeke Bile – MZ Rudnik u općini Travnik.

Jednokratna pomoć

Također, Vlada SBŽ-a je odlučila i da se na ime jednokratne novčane pomoći za štetu od požara na kući u vlasništvu Sedžada Osmića u općini Jajce izdvoji 5000 KM te također na ime jednokratne pomoći za štetu od požara na kući u vlasništvu Edhema Rujanca u općini Bugojnu izdvoji isti iznos.

Na prijedlog županijskoga Ministarstva prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova, Vlada SB županije donijela je zaključak kojim se usvaja prostorna osnova s koncepcijom razvoja s predloženom trasom brze ceste s varijantnim rješenjem za petlju Nević Polje koja će se usuglasiti i definirati u postupku izrade prednacrta plana do izrade njegova nacrta. Dana je i suglasnost za pokretanje postupka za izbor ponuđača za nadzor nad izvođenjem radova II. faze na zgradi depoa Županijskoga arhiva Travnik.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?