objavljeni javni pozivi

Za projekte kulture i sporta u općini Grude 130.000 KM

11.05.2022.
u 07:30

Iz općinskog proračuna za 2022. za kulturne projekte planirano je 40.000 KM, a za sportske 90.000 KM. Javni pozivi objavljeni su 19. travnja

Načelnik općine Grude Ljubo Grizelj objavio je dva javna poziva, jedan koji se odnosi na raspodjelu sredstava za financiranje projekata iz područja kulture i drugi za financiranje projekata iz područja sporta, piše Večernji list BiH. 

Nositelji raznih aktivnosti

Financijska sredstva kojima će se financirati projekti osigurana su u općinskom proračunu za 2022. godinu.

Za kulturu je ukupno planirano 40.000 KM i taj iznos raspodijeljen je tako da je za programe kulture odvojeno 80%, odnosno 32.000 KM, a 8000 KM (20%) su interventna sredstva. Sredstva za sport planirana su u iznosu od 90.000 KM.

Od toga je 80%, odnosno 72.000 KM, predviđeno za realizaciju programa sporta, a 20%, odnosno 18.000 KM, su interventna sredstva.

Kad je riječ o javnom pozivu koji se odnosi na projekte iz područja kulture, pravo na prijavu za dodjelu sredstava imaju nositelji kulturnih aktivnosti - udruge iz područja kulture, muzeji, kulturno-umjetnička društva i javne ustanove iz područja kulture.

Prijava će biti valjana ako se programi, projekti i aktivnosti navedenih nositelja kulturnih aktivnosti odnose na zaštitu i očuvanje kulturno-povijesnog i prirodnog nasljeđa, knjižničnu, izdavačku, glazbenu i glazbeno-scensku, likovnu, dramsku, filmsku i kinematografsku i muzejsko-galerijsku djelatnost te uspostavljanje suradnje i razmjene u oblasti kulture i nabavu specifične opreme i rekvizita.

U javnom pozivu za projekte iz područja sporta stoji da pravo na prijavu za dodjelu sredstava imaju nositelji sportskih aktivnosti - sportski klubovi, udruge iz područja sporta i organizatori sportskih manifestacija. Oni mogu podnijeti prijavu ako se njihovi programi, projekti i aktivnosti odnose na sudjelovanje na ligaškim prvenstvenim natjecanjima koje organiziraju mjerodavni sportski savezi na području ZHŽ-a (županijska natjecanja), FBiH (federalna natjecanja) ili BiH (državna natjecanja); aktivnosti i natjecanja sportskih klubova koji nemaju ligaška natjecanja (turniri i sezonska natjecanja); organizaciju službenih državnih i međunarodnih natjecanja; aktivnosti i natjecanja sportskih klubova invalida; sportske aktivnosti i natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola i studenata; nabavu specifične opreme i rekvizita; organiziranje ligaških natjecanja, seminara, manifestacija značajnih za općinu te manifestacije koje uključuju masovnije sudjelovanje školske djece i mladeži u cilju poboljšanja zdravlja. Da bi stekli pravo na prijavu, nositelji i kulturnih i sportskih aktivnosti trebaju zadovoljiti tri osnovna uvjeta: da su upisani u registar kod mjerodavnog registracijskog tijela, da je realizacija prijavljenog projekta u interesu općine Grude i da imaju sjedište na području općine Grude.

Podnositelji prijave moraju, između ostalog, dostaviti iscrpan opis programa, ukupan traženi iznos sredstava... Prijaviti se može na ukupan iznos projekta ili dio nedostajućih sredstava, što treba navesti u prijavi, može se natjecati samo s jednim projektom i dopušteno je prijavljivanje za cjelogodišnje projekte.

Rok 30 dana od objave

Ocjenu pristiglih prijava uradit će dva odvojena povjerenstva za odabir projekata, a lista odabranih projekata objavit će se na službenoj mrežnoj stranici Općine. Javni pozivi objavljeni su 19. travnja, a rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?