Svečana sjednica i priznanja

Za promidžbu svog Livna srebrni Zlatko počasni građanin

28.09.2018.
u 12:14

Odlučeno je da se Zlatko Dalić proglasi počasnim građaninom Livna zbog značajnog doprinosa u promociji i ugledu svoga rodnog grada

U Livnu današnjom svečanom sjednicom Gradskog vijeća završava višednevna proslava 1126. obljetnice prvog spominjanja u pisanom dokumentu. Najstariji pisani dokument u kojem se spominje Livno je Povelja kneza Mutimira od 28. rujna 892. Kao simbol milenijske povijesti, taj datum obilježavao se kao Dan općine, a od ove godine, budući da je u međuvremenu Livno dobilo status grada, kao Dan grada Livna.

Službeni dio programa počeo je 23. rujna Danom branitelja, Planinarsko društvo “Cincar” organiziralo je dvodnevnu manifestaciju “Dani Cincara”, održan je i Međunarodni ženski košarkaški turnir “Anđeli Livna”, upriličena promocija knjige “Livanjska katolička prezimena” autora Tomislava Perkovića te je jučer održana tematska sjednica GV-a s jednom točkom dnevnog reda - prijedlogom odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Livna.

Odlučeno je da se Zlatko Dalić proglasi počasnim građaninom Livna zbog značajnog doprinosa u promociji i ugledu svoga rodnog grada. Povelja i medalja počasnoga građanina bit će mu uručene danas na svečanoj sjednici Gradskog vijeća. Ratni veterani predložili su da se javno priznanje “Počasni građanin Grada Livna” dodijeli hrvatskom branitelju Mariju Nađu iz Osijeka zbog iskazane hrabrosti i odlučnosti koju je nesebično darovao u obrani livanjskog kraja.

U obrazloženju stoji i to kako je “Nađ sudionik te, prema mišljenju neposrednih sudionika i ratnih analitičara, glavni akter obrambenih snaga na livanjskoj bojišnici u događanjima vezanim uz veliki napad na Livno 23. travnja 1992.”. No, budući da je riječ o državljaninu druge države, potrebna je suglasnost od Ministarstva vanjskih poslova, tako da nije do kraja provedena procedura pa je usvojen prijedlog gradonačelnika Luke Čelana da se to priznanje Mariju Nađu dodijeli iduće godine. Vijećnici su usvojili i prijedloge da se priznanje “Zahvalnica Grada Livna” dodijeli HKUD-u “Dinara” te KUD-u “Rudine” župa Vidoši. Zahvalnica će biti dodijeljena i NK Troglav u povodu stote obljetnice postojanja i rada. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije