Vlada HBŽ

Za ruralni razvoj i poljoprivredu 1,2 milijuna KM

poljoprivreda
26.03.2022.
u 12:30

Vlada HB županije za kapitalne potpore općinama - vodoprivredu izdvaja 700.000 maraka

Vlada HBŽ-a na posljednjoj je sjednici donijela odluku kojom se daje ovlast resornom ministru za uspostavu uredovnih dana Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ-a u izdvojenim mjestima rada – općinama/gradu – izvan sjedišta Ministarstva, kao i za sklapanje memoranduma o suradnji i pružanju materijalno-tehničke potpore s općinama/gradom na području županije. Donošenjem odluke Vlada je dala suglasnost na program utroška sredstava tekućih prijenosa "Potpora poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvoju" utvrđenih proračunom HBŽ-a za 2022. godinu u iznosu od 1,354.000 KM. Svrha ovog programa je, kako su priopćili iz Vlade HBŽ-a, nastaviti započete i otvoriti nove procese u poljoprivrednom sektoru, u cilju da se ostvari povećanje obujma poljoprivredne proizvodnje. Vlada je dala suglasnost ministrici znanosti, prosvjete, kulture i sporta HBŽ-a Gordani Nakić za potpisivanje sporazuma o međusobnoj suradnji s resornim ministarstvom u RH te županijskim zavodima i agencijama u BiH.

Dana je i suglasnost na program utroška sredstava kapitalnih transfera "Kapitalne potpore općinama – vodoprivreda" utvrđenih proračunom HBŽ-a za 2022. godinu u iznosu od 700.000 KM. Vlada je dala suglasnost na program utroška sredstava s tekućeg transfera "Ostale potpore pojedincima – civilne žrtve rata" utvrđenog proračunom HBŽ-a za 2022. godinu u Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih u iznosu od 360.000 KM, od kojih 70 posto sredstava za tu namjenu osigurava Vlada FBiH, a 30 posto Vlada HBŽ-a. Vlada je Gorskoj službi spašavanja Stanici HBŽ-a dala financijsku potporu u ukupnom iznosu od 30.000 KM. Tijekom sjednice donesena je i odluka o odobravanju financijskih sredstava iz tekuće potpore proračuna Uprave civilne zaštite HBŽ-a za tekuću godinu za pomoć županijskim vatrogasnim postrojbama u iznosu od 36.000 KM. Također, Vlada je donijela odluku o odobravanju financijskih sredstava prema sporazumu o reguliranju međusobnih prava i obveza u vezi s izvođenjem obuke i polaganja ispita u oblasti vatrogastva za 10 vatrogasaca u iznosu od 5850 KM, priopćeno je, između ostaloga, iz Vlade HBŽ-a. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?