Aleksandar Vučić

Za Srbiju strateški važno uvezati Srbiju s RS i BiH

Aleksandar Vučić
17.09.2017.
u 16:28

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je za Srbiju strateški važno ojačati Podrinje, te uvezati Zvornik s Malim Zvornikom, Kozluk s Loznicom, odnosno Srbiju s Republikom Srpskom i BiH. 

Vučić je u Loznici rekao novinarima da je o tome razgovarao i s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom prije dva dana u Beogradu, da i Srpska sa svoje strane uradi sve što je moguće, javlja Srna. 

"Najveći dio tereta će pasti naravno na Srbiju, ali moramo to uraditi, moramo uvezati Zvornik s Malim Zvornikom, moramo uvezati i ovaj dio prema Kozluku s Loznicom", rekao je Vučić nakon sastanka s gradonačelnicima Loznice i Valjeva, kao i predsjednicima općina Osečina, Mali Zvornik, Ljubovija, Krupanj i Bajina Bašta. 

Govoreći o Fruškogorskom koridoru, koji je dio putnog pravca Novi Sad–Ruma–Šabac–Loznica–granica s BiH i koji će spajati Srbiju s Hrvatskom, BiH i širim okružjem, Vučić je naglasio da je to obveza države Srbije. 

"Ako radite Fruškogorski koridor, bez veze je raditi ga ako nećete imati nastavak dobrog puta i do granice s Republikom Srpskom i BiH", naveo je on. 

Vučić je podsjetio da je u Sarajevu razgovarao o mostu na Drnini između Ljubovije i Bratunca i nastavka tog puta kroz BiH, kako ne bi ispalo da je uzalud pravljen most, preko kojeg samo prazan kamion može preći. 

"Nama je to potrebno za malogranični promet i dobili smo obećanje i predsjedatelja Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića, a i iz Republike Srpske da će taj problem biti riješen", rekao je Vučić. 

On je naglasio da je Srbija sve svoje završila, te da je najveći dio toga platila i izgradila, a sada je problem pripada li zemljište ili će ući u vlasništvo Republike Srpske ili BiH. 

"Nama je potpuno svejedno, uopće se ne mješamo u to, želimo imati prelaz, da kamioni mogu prelaziti, da trgovina može funkcionirati i da naši ljudi ne moraju čekati i da podignemo trgovinu s cijelom BiH", istaknuo je Vučić.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?