Crnadak:

Za sve u regiji međusobno razumijevanje

Crnadak
FENA
29.03.2016.
u 12:44

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je danas u Banjoj Luci da haška presuda Radovanu Karadžiću ne može da utječe na naše unutarnje odnose te pozvao sve da se okrenu budućnosti i bržem putu za Europu.

Ako se europski put iskreno želi, naglasio je, neophodno je da se bavimo što boljim međusobnim razumijevanjem, sa što više sporazuma između naroda i država

- Ne postoji nikakvo međunarodno pravno ili ustavno uporište da bi bilo koja individualna presuda, uključujući i Karadžiću, mogla da utiče na položaj RS-a ili na bilo kakvu drugu promjenu unutar Ustava BiH - rekao je Crnadak.

Komentirajući najavu predsjedatelja Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića o mogućem pokretanju revizije postupka po tužbi BiH protiv Srbije, Crnadak je rekao da stvari poput revizije te tužbe ili pisanja nekih novih treba da ostanu iza nas.

- Samo je to nešto što regija vodi u stabilnu i prosperitetnu budućnost. To je moje mišljenje i nadam se kako će svi akteri koji su posljednjih dana dali takve izjave ipak se okrenuti budućnosti i onome što je najbolje za njihov narod. Ubijeđen sam kako za sve nas u BiH je mnogo bolje da se okrenemo suradnji, a ne obnavljanju starih ili pisanju nekih novih tužbi - dodao je.

Šef bh. diplomacije na pres-konferenciji rekao je da se ušlo u žestoku ofanizivu da bi se zemljama Europske unije objasnile ključne reforme i BiH dobila upitnik, nakon što je podnijela zahtjev za članstvo u Europskoj uniji.

Očekuje kako će se uskoro s priče o mehanizmu koordinacije u praksi pokazati i kako on djeluje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?