skokovi sa Starog mosta:

Za titulu najboljeg natječu se 32 skakača iz regije

stari most
25.07.2021.
u 17:03

U Mostaru su počeli tradicionalni 455. visinski skokovi sa Starog mosta, a za titulu najboljeg skokom sa luka UNESCO-ovog spomenika u Neretvu takmiči se 32 skakača iz regije.

U kategoriji skokova na noge gdje titulu šampiona brani Igor Kazić nastupa 15 skakača, dok se u kategoriji skoka na glavu za titulu najbolje laste bori 17 skakača, a šampionat brani Vedad Bašić.

Uz natjecateljske skokove publika će imati priliku uživati i u pet figurativnih skokova, dvojice veterana mostarskih skokova i tri salta. 

Iako se znatno veći broj skakača želio takmičiti, kako je za Klix.ba kazano iz Organizacijskog odbora, neki od njih nisu prošli liječnički pregled i to uglavnom zbog povišenog krvnog pritiska koji je mogao biti uzrokovan tremom.

Ovo je veliki dan za sve one koji žele osvojiti prestižnu titulu šampiona u skokovima sa Starog mosta, zbog čega kandidati od jutarnjih sati u nastojanju izvedbe što boljeg skoka odmjeravaju Neretvu, luk UNESCO-ovog spomenika i visinu od preko 20 metara.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

Poznato je da na Stari most dolaze vrhunski skakači željni slave i da će biti praćeni pod budnim okom mnogobrojne publike i stručnog žirija, koji ove godine čine Haris Džemat, Haris Škoro, Samir Zukanović, Branko Bogićević i Alica Jakirović, koji predsjedava ovogodišnjim žirijem. 

Počasni član žirija je legendarni Emir Balić, a počasni delegat trener Veleža Feđa Dudić.

Usprkos nesnosnim vrućinama ovaj događaj uživo prate tisuće gledatelja, koji su došli iz različitih krajeva svijeta, ali i brojne domaće, regionalne i svjetske medijske kuće.

Manifestacija kojom je Mostar u središtu javnosti, tradicionalno će biti zatvorena skokovima sa bakljama u 22 sata, nakon čega je planirano neizostavno druženje na platou ispod Starog mosta, piše klix.ba. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije