prošlo 27 godina

Za zločin nad nedužnom djecom u Vitezu do danas nitko nije odgovarao

Vitez.info
10.06.2020.
u 21:20

Na obljetnicu jednog od najtužnijih dana u povijesti Viteza članovi obitelji poginule djece, prijatelji, sumještani, kao i predstavnici udruga i vlasti položit će vijence i upaliti svijeće, dok će se u 18,00 sati na spomen obilježju "Osmica" služiti sveta misa.

Obilježeno je u srijedu 27 godina od napada Armije BiH na viteško naselje Podgradina u kojemu je poginulo osmero djece.

Tog 10. lipnja 1993., u jeku rata, Vitežani, ali i svi ratni promatrači i mediji, zanijemili su od užasa koji je pogodio naselje Podgradina u Vitezu. 

Oko 20 sati i 45 minuta doletjela je granata s položaja tzv. Armije BiH, kalibra 120 mm, i pala dva metra od 14-ero djece u igri. Na licu mjesta poginulo je petero djece, troje je preminulo u bolnici, a ostalih šestero djece je ranjeno, piše Vitez.info. 

Razorna moć granate vidjela se po tome što su roditelji svoju djecu prepoznavali po odjeći i obući. Video snimku tog stravičnog događaja nije htjela objaviti nijedna inozemna TV mreža. 

Na obljetnicu jednog od najtužnijih dana u povijesti Viteza članovi obitelji poginule djece, prijatelji, sumještani, kao i predstavnici udruga i vlasti položili su vijence i upalili svijeće, dok je u 18,00 sati na spomen obilježju "Osmica" služena sveta misa.

Za ovaj grozomorni ratni zločin nad nedužnom djecom do danas nitko nije odgovarao.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?