Inicijativa pokrenuta u Sarajevu

Za zloupotrebu društvenih mreža i posjedovanje portala ubuduće će se plaćati naknada

20.01.2018.
u 07:00

Za korištenje društvenih mreža, kao i za posjedovanje portala će se u određenim situacijama morati plaćati naknada državi. Točnije, administratori nekih stranica na Facebooku će izdvajati određena sredstva za naknadu jednako kao i vlasnici portala.

Pokrenuta inicijativa

Cilj ove inicijative, koju je u BiH prvi pokrenuo Grad Sarajevo, je spriječiti zloupotrebe i širenje govora mržnje na društvenim mrežama u ovoj zemlji. Naime, administratori stranica na Facebooku koje sadrže u svom nazivu ime “Sarajevo” posljednjih su dana dobili obavijest u kojoj su pozvani obratiti se Gradskoj upravi Sarajevo kako bi se dogovorili u vezi s korištenjem imena grada. Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka poručio je svima koji koriste ime grada u svrhu promocije Sarajeva kako imaju punu potporu administracije Grada, a da je cilj naknada koje se plaćaju za njegovo korištenje obeshrabriti one koji ga zloupotrebljavaju. - Svi zainteresirani, bilo da su pravne ili fizičke osobe, mogu se obraditi Gradskoj upravi kako bi se registrirali...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?