francuska

Zabranili roditeljima da djetetu daju ime po teroristu

beba
ilustracija
20.11.2016.
u 16:45

- Vlasti u Francuskoj zabranile su roditeljima jednog dječaka da svojoj bebi daju ime po ozloglašenom teroristi, prenosi Anadolu Agency (AA). 

Kako navodi britanski list "The Mirror", roditelji čiji identitet nije objavljen, bebu su htjeli nazvati Mohamed Merah, poput 23-godišnjeg terorista koji je 2012. godine u francuskom Toulouseu ubio sedam osoba. 

Merah, koji je porijeklom bio Alžirac, ubio je trojicu francuskih padobranaca, troje djece i rabina, prije nego ga je ubila policija. 

"Svi znaju da je Mohamed Merah ime osobe koja je 2012. bila iza terorističkih akata u Toulouseu. Takvo ime bi djetetu kasnije stvorilo poteškoće i nosio bi se s predrasudama," rekao je francuski tužitelj Jean-Michel Pretre koji je zatražio da roditelji promijene ime koje su dali djetetu. 

On je rekao kako nije utvrđeno jesu li roditelji "namjerno dali takvo ime bebi", te da će motivi biti ispitani. 

U Francuskoj roditelji mogu davati djeci imena kakva žele, ali se protiv njih mogu poduzeti mjere ukoliko se utvrdi da bi ime dijete moglo dovesti u opasnosti i izvrgnuti ga ruglu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?