visoko obrazovanje

Zajedničke programe s osječkim Sveučilištem izvodili bi u Orašju

20.12.2018.
u 10:47

Predstavnici Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru, i predsjedatelj Rektorskog zbora BiH i prof. dr. sc. Vlado Majstorović, prorektor za međusveučilišnu suradnju Sveučilišta, jučer su posjetili Vladu Posavske županije u Orašju.

Nove mogućnosti

Na sastanku su s predstavnicima Sveučilišta sudjelovali predsjednik Vlade Posavske županije Marijan Klaić i ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta PŽ-a Drago Kopić, Đuro Topić, predsjednik ŽO HDZ-a Posavina i član Upravnog vijeća Sveučilišta u Mostaru, te Ivo Vincetić, u ranijem sazivu predsjednik Upravnog vijeća Sveučilišta u Mostaru, u čijem je mandatu, kao predsjednika Vlade PŽ-a, započet projekt formiranja dislociranog Centra studiranja u Orašju pri Sveučilištu u Mostaru, priopćeno je iz Vlade Posavske županije.

- Dolazak u Orašje bio je u cilju razgovara o novim mogućnostima i razvoju Sveučilišta u Mostaru i dislociranog Centra u Posavini kada su u pitanju novi preddiplomski i diplomski studiji, cjeloživotno obrazovanje i drugi oblici suradnje. Dogovorili smo se da ćemo krajem siječnja ili početkom veljače održati 5. sveučilišnu klauzuru u Posavini na koju će biti pozvani svi dionici društvenih procesa u Posavini, dakle, Vlada PŽ-a i sve druge institucije koje imaju interes prema Sveučilištu i od kojih Sveučilište ima interes, poput Zavoda za zapošljavanje, bolnice, udruga obrtništva, srednjoškolskih centara... Zajedno sa Sveučilištem u Osijeku organizirali bismo radni sastanak na kojem bi bilo riječi o zajedničkoj suradnji i zajedničkim programima koji bi se mogli potencijalno izvoditi u Orašju. Važan naglasak stavili smo na cjeloživotno obrazovanje. Sveučilište u Mostaru ponudit će specijalističke i magistarske studije koji će ući u program cjeloživotnog obrazovanja.

Sve ćemo realizirati

Razgovarali smo i o novim interdisciplinarnim studijima sukladno potrebama tržišta. Vjerujem da ćemo u sljedećoj godini biti za 50% ili 70% nazočniji ovdje u Posavini nego dosad. Bez obzira na svu složenost u društvu, demografske varijable koje nam ne idu na ruku, imamo toliko programa akademskih, znanstvenih, znanstveno-istraživačkih, koji nas mogu povezivati i apsolutno ćemo ih realizirati. Izražavam uime Sveučilišta veliko zadovoljstvo kvalitetom sastanka i odlučnošću koja je došla iz Vlade PŽ-a i Sveučilišta za realizacijom postavljenih prioriteta. Naglasili smo činjenicu da je to strateško područje i ispunjavanje vizije i misije Sveučilišta u Mostaru kada su u pitanju dislocirani centri studiranja u Posavini i središnjoj Bosni - izjavio je rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?