Gasi se Federalna direkcija robnih rezervi

Zalihe hrane i goriva više neće biti čuvane u privatnim skladištima za veliki novac

23.06.2016.
u 09:00

Nakon što su proteklih godina milijuni maraka proračunskog novca potrošeni sumnjivim poslovanjem, na što su više puta u svojim izvješćima upozoravali i revizori, Vlada FBiH odlučila je ugasiti Federalnu direkciju robnih rezervi. Umjesto Direkcije, bit će utemeljeno javno poduzeće koje će biti pravni sljednik Federalne direkcije robnih rezervi te od nje preuzima imovinu, prava, obveze i zaposlene. Ono će biti organizirano kao društvo s ograničenom odgovornošću u stopostotnom vlasništvu Federacije BiH, kao osnivača poduzeća čija je djelatnost od posebnog interesa za Federaciju BiH, i koje posluje u skladu sa zakonom koji inače regulira rad javnih poduzeća. Iako se zbog nezakonitih radnji provodi istraga o radu Federalne direkcije robnih rezervi, poslovanje novog javnog poduzeća treba biti bolje i transparentnije, a nabava i čuvanje zaliha goriva, hrane, lijekova i drugih potrepština za pomoć stanovništvu u slučaju rata, elementarnih nepogoda.

Visoki najam

Za razliku od Direkcije, koja je imala samo jedno skladište u svom vlasništvu i zbog čega je zalihe hrane te goriva čuvala u privatnim prostorima, javno poduzeće Robne rezerve Federacije BiH imat će svoje skladišne prostore na koje se neće plaćati nikakva najamnina...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?