Stada ugibaju

Zaraza se iz Neuma počela širiti prema Stocu

'zaraza 2'
Foto: ''
27.11.2014.
u 10:54

Veterinar Ivan Krešić kaže kako će broj oboljelih životinja rasti i dalje te kako vremenske prilike pogoduju širenju zaraze jer virus prenose komarci

Na bolest “plavog jezika” kod ovaca na prostoru Neuma posumnjalo se prije tri tjedna. Jučer je službeno potvrđeno kako su životinje oboljele, a zaraza se nastavlja širiti. Sve ovo je za Večernji list potvrdio veterinar Ivan Krešić koji je još prije mjesec dana primijetio ovaj problem.

- Posumnjao sam na bolest prije tri tjedna. Napravili smo prijavu bolesti. Općinski veterinarski inspektor je napravio prijavu i onda smo, nakon što smo dobili od resornog ministarstva zeleno svijetlo, obilježili stada u kojima smo posumnjali na bolest te poslali krv na analizu. Dobili smo definitivnu potvrdu da se radi o ovoj bolesti - rekao nam je Krešić na početku razgovora. Prema posljednjim informacijama do sada je oboljelo oko 100 grla. Oko 25 životinja je uginulo, a sigurno je kako ovo nije konačna brojka.

Kompletan članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?