potvrđeno iz HBŽ-a

Zaražen zaposlenik Oružanih snaga BiH iz Livna

04.04.2020.
u 12:23

Epidemiološka situacija u HBŽ u odnosu na jučerašnji dan polako se usložnjava. Jutros je, naime, iz SKB Mostar potvrđeno da je osoba iz Livna, koja je sinoć hospitalizirana u toj ustanovi, oboljela od koronavirusa, potvrdila je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo HBŽ dr. Diana Mamić. Riječ je o Livnjaku koji je prije tjedan dana došao iz Banja Luke, a uposlenik je Oružanih snaga BiH.

Epidemiološki tim je na terenu, ispituje najbliže kontakte i uzima briseve koji će tijekom dana biti poslani na testiranje u Mostar. Riječ je o potpuno novom slučaju, nevezano za Glamoč i muškarca iz Livna koja je prije tjedan došao iz Zenice, u kućnoj je izolaciji sa blažim simptomima koji ukazuju da bi se moglo raditi o korona virusu.

Njegov test i test jedne od kontakt osoba iz Glamoča treba ponoviti, što će biti učinjeno tijekom dana, dok je preostalih sedam nalaza vezanih za glamočki slučaj negativno.

Podsjećamo, radi se o muškarcu iz Glamoča kod kojega je utvrđena zaraza korona virusom, uposleniku Šumarije Šipovo, koji je hospitaliziran na UKC Banja Luka. I upravo migracije su ono čega se odgovorni u HB Županiji najviše pribojavaju budući stanovništvo s ovih područja već desetljećima radi u zemljama Zapadne Europe, a veći broj njih u RS-u, kazala je ministrica rada, zdravstva i socijalne skrbi Vacilija Broćeta te dodala:

„Mislim da bi trebali apelirati na Federaciju da se naše granice zatvore, naročito zato što je idući vikend Uskrs, a onda za još jedan vikend Vaskrs. Ljudi nam dolaze sa svih strana, a mi nemamo zakonsku osnovu da nekoga stavimo u samoizolaciju ako dolazi iz RS. Znači može doći iz samog žarišta u Banja Luci, ali mi mu ne možemo izdati to rješenje.“ I ministar unutarnjih poslova HBŽ Darinko Mihaljević uputio je poziv svima onima koji su planirali dolazak za uskršnje blagdane da, ako žele dobro svojim bližnjima, ne trebaju dolaziti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije