BORBA S KORONAVIRUSOM

Zaražena HRT-ovka otkrila kako se osjeća nakon šest dana i poslala ozbiljno upozorenje

28.06.2020.
u 14:02

Napisala je da suprotno uvriježenom mišljenju njezina bolest nije asimptomatska, već ima doista neugodne simptome. Isto tako je poslala upozorenje svima koji misle da je virus oslabio i da osobe mlađe od 60 godina nemaju nikakvih problema

Novinarka sportske redakcije HRT-a Mirna Zidarić nedavno je potvrdila da je pozitivna na Covid-19. Mirna o bolesti otvoreno govori na društvenim mrežama i gotovo svakodnevno pratitelje obavještava o svojem stanju. Napisala je da suprotno uvriježenom mišljenju njezina bolest nije asimptomatska, već ima doista neugodne simptome. Isto tako je poslala upozorenje svima koji misle da je virus oslabio i da osobe mlađe od 60 godina nemaju nikakvih problema.

"Covid-19 je tu, razmilio se diljem Hrvatske!!!! Opasno je tvrditi da je oslabio i nema dokaza da 90% mlađih od 60 godina nemaju simptoma (da ne tumačima ja, Đikić i Lauc su argumentirano objasnili). Ono o čemu ja mogu govoriti je - da su simptomi iznimno neugodni iako ih se u mom slučaju svrstava u kategoriju blagih i ne želim znati kakvi su oni teški. Moja borba traje već šesti dan od kada je test potvrdio da sam + i čini se da ide na bolje jer više nemam temperaturu", započela je Zidarić i nastavila:
"Osjećam iscrpljujuću slabost, bol u cijelom tijelu i ležala bih cijeli dan, no moje drage doktorice Marina i Erika upozoravaju da moram ventilirati pluća, primjenjivati razne tehnike disanja kako bi ih otvarala i učinila vitalnim u borbi s virusom koji napada bez pravila. Iako sam ranije postove objavljivala uz fotografije iz arhive, mnogi su stekli dojam da je i moja C19 pozitiva asimptomatska, no ovih dana uopće nisam prezentna pa opet posežem za davnim bezbrižnim vizurama, ali silno želim da znate da ova ozbiljna zdravstvena kriza nije i ne smije biti predmet prepucavanja i kalkulacija, odokativnih procjena, već ozbiljan problem kojim će se baviti isključivo stručnjaci, jer ne bude li tako mnogi će, koji nemaju svoju Marinu i Eriku ozbiljno stradati, a tada će biti kasno...", kazala je. 

Mirna je, podsjetimo, oboljela nakon što je izvještavala s teniskog turnira u Zadru.  "Dragi prijatelji, članovi ove male Instagram družine, kolege novinari… uz ispriku što nisam u mogućnosti svakome osobno odgovoriti – ovim vas putem želim izvijestiti da sam se nakon izvještavanja za HRT s Adria toura u Zadru i pojave prvih simptoma u nedjelju navečer, jučer testirala u šibenskoj bolnici i nalaz na COVID-19 bio je pozitivan. Sukladno svim epidemiološkim uputama nalazim se u samoizolaciji u Zagrebu, slijedim liječničke upute i vjerujem u brzo ozdravljenje. Iako sam veliku pozornost pridavala prevenciji, do infekcije je ipak došlo i još jednom želim naglasiti da opreza nikada nije dovoljno. Svima od srca zahvaljujem na brojnim porukama podrške i ljubavi te iz dubine duše uzvraćam istom mjerom. Kada sam u ranijim objavama znala koristiti hešteg budi pozitivan ni slutila nisam da ću biti doslovno shvaćena", zaključila je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?