beauty tips

Zašto uobičajena maskara za vrućina ne funkcionira? I s koja dva proizvoda ljeti ne možete pretjerati?

14.08.2020.
u 11:28

Kao što se mijenjaju uvjeti u okolini koja nas okružuje tako i naša koža i tijelo zahtijevaju neke nove proizvode i načine njege. U ljetnoj beauty rutini vrijedi pravilo „manje je više“ za sve postupke osim za nanošenje zaštitnih faktora i hidrataciju. Osim vanjske njege kože, potrebno joj je osigurati i unutarnju njegu. Dovoljno tekućine, voća i povrća omogućiti će joj lijep izgled, zdravlje i bolju zaštitu tijekom visokih temperatura.

Koraci za ljepšu kožu ljeti

1. Tijekom cijele godine, jutarnje i večernje čišćenje lica je obvezna rutina. Zbog vrućina i znojenja, tijekom ljetnih mjeseci postaje još važnije kako bi se s kože odstranile nečistoće i čestice zagađenja koje lakše prijanjaju uz kožu prilikom povećanog znojenja.

2. Uobičajenu kremu poželjno je zamijeniti onom laganije teksture. Tijekom dana će biti dovoljna hidratantna krema ili hijaluronski serum. Ukoliko osjećate potrebu, možete nanijeti hranjiviju kremu tijekom noćnih sati.

 

 

Shutterstock

 

3. Upotreba pilinga neka i dalje bude u rutini samo pripazite da nije agresivan ili baziran na kiselinama kako ne bi kožu učinio još osjetljivijom na sunce.

4. Nanošenje zaštitnih faktora spriječiti će nastanak opeklina i hiperpigmentacijskih mrlja. Njihovo nanošenje nikako ne znači da ste u potpunosti zaštićeni prilikom neumjerenog izlaganja suncu, ali svakako omogućuju dulje izlaganje sunčevim zrakama.

Najuobičajenija pogreška prilikom nanošenja zaštitnih faktora je nanošenje premale količine. Svakako se držite uputa proizvođača.

5. Morska sol i sunce će posebno isušiti kožu tijela. Osigurajte joj potrebnu hidrataciju nakon svakog tuširanja. Prirodni losioni, maslaci i brzoupijajuća ulja su odličan izbor zbog kojih će vam koža biti zahvalna.

6. Nanošenje pudera tijekom ljetnih vrućina neće osigurati lijep ten. Radije ga zamijenite laganijim teksturama poput krema u boji ili upotrebom kvalitetnog mineralnog pudera koji sadržava i zaštitni faktor.

 

Shutterstock

 

 

7. Uobičajena maskara će zbog vrućine i znojenja ostavljati neželjene tragove oko očiju. Vodootporna maskara je prihvatljivije rješenje tijekom ljetnih mjeseci.

8. Ukoliko nanosite sjenilo, primer odnosno podloga za sjenila će osigurati njegovu dugotrajnost pri visokim temperaturama.

9. Vodootpornom olovkom za oči možete osigurati dugotrajan izgled bez neželjenog razmazivanja.

10. Nošenje otvorene obuće svakako zahtijeva uredna i njegovana stopala. Njihovu ljepotu možete dodatno naglasiti lakovima za nokte raznih boja. Birajte one bez uobičajenih štetnih kemikalija.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?