sjednica

Zastupnici PFBiH sutra o izmjenama Zakona o osiguranju od odgovornosti za vozila

15.05.2017.
u 11:16

Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH sutra će razmatrati izmjene i dopune Zakona o osiguranju od odgovornosti za vozila i ostale odredbe o obaveznom osiguranju od odgovornosti, kojim se omogućava postepena liberalizacija tarifa premija i cijena autoodgovornosti u narednih osam godina.

Predloženo je da društva za osiguranje u razdoblju od pet godina od dana stupanja na snagu ovog zakona koriste zajedničku tarifu premija i cjenovnik koje donosi Agencija za nadzor.

Nakon toga, u razdoblju djelimične liberalizacije, društva za osiguranje koriste vlastitu tarifu premija i cjenovnik za koje su dobila prethodnu suglasnost Agencije.

Istekom osam godina od dana stupanja zakona na snagu, nastupa razdoblje potpune liberalizacije, kada prestaje obaveza društva za osiguranje da pribavlja prethodnu suglasnost Agencije, obrazloženo je u Prijedlogu zakona.

Jedna od novina je smanjenje s 90 na 60 dana roka u kojem je društvo za osiguranje obavezno isplatiti odštetni zahtjev, odnosno objasniti zašto nije u mogućnosti da to učini. 

Osim navedenog prijedloga zakona, na dnevnom redu sjednice Zastupnički doma nalazi se u nacrtu zakon o obrtu i srodnim djelatnostima u FBiH, Godišnji izvještaj o poslovanju Javnog preduzeća Željeznice Federacije BiH, izvještaji o prošlogodišnjem radu Federalnog zavoda za zapošljavanje i Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, kao i Izvještaj o izvršenju proračuna FBiH za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2016. godine i Izvještaj o izvršenju Programa rada Agencije za reviziju privatizacije u FBiH za 2016. godinu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?