Zastupnički doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine

Zastupnici SNSD-a ne prisustvuju sjednici

zastupnici
15.06.2016.
u 10:35

Redovno zasjedanje Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine počelo je danas u Sarajevu bez prisustva zastupnika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) jer nije uvažen njihov prijedlog da se prije ove sjednice održi nastavak hitne sjednice o popisu stanovništva.

Inače, predloženim dnevnim redom današnje sjednice previđeno je razmatranje zahtjeva Vijeća ministara da se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sprečavanju pranja novca i financiranja terorističkih aktivnosti razmatra po hitnom postupku.

Taj zakon potrebno je donijeti da bi se harmonizirao sistem sprečavanja pranja novca i financiranja terorizma u skladu s preporukama FATF-a (Radna grupa za financijske mjere protiv pranja novca) i MONEYVAL-a (Komitet eksperata Vijeća Europe za evaluaciju borbe protiv pranja novca i financiranja terorističkih aktivnosti).

Pred zastupnicima je i Prijedlog okvirnog zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom, predložen od Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova, koji je nastao iz potrebe uređivanja te oblasti da bi se parovima koji na uobičajeni način ne mogu dobiti potomstvo to omogućilo.

Jedna od točaka dnevnog reda je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Javnom radiotelevizijskom sistemu BiH koji predlažu klubovi zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) i Saveza za bolju budućnost (SBB), a da bi se pitanje trajnog i održivog financiranja sistemski riješilo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije