sjednica

Zastupnički dom PFBiH okončao izvanrednu sjednicu

21.11.2017.
u 17:43

Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH okončao je izvanrednu sjednicu na kojoj je usvojio predložene izmjene i dopune Zakona o federalnim upravnim taksama i tarifi federalnih upravnih taksi, kojima se uvode dvije nove takse.

To je taksa za rješenje o prijemu državljanstva za osobe koja imaju status izbjeglice, a koja iznosi 100 KM.

Druga je taksa za posebnu suglasnost za obavljanje poslova fizičke zaštite novčanih riznica, praćenje, osiguranje prijevoza novca i prijevoza novca, vrijednosnih papira i dragocjenosti, poslove zaštite pravnih osoba u čijoj strukturi kapitala Federacija ima vlasnički udio, kao i pravnih osoba koje proizvode, rabe i skladište radioaktivne tvari, eksploziv, nuklearno gorivo i otpatke te za ljude i čovjekov okoliš druge opasne i štetne tvari, koja iznosi 30 KM.

Dodatno, ukida se plaćanje porezne takse za uvjerenje o stanju poreskih obaveza u iznosu od 15 KM.

Također, zastupnici su usvojili i predložene izmjene Zakona o financijskoj konsolidaciji privrednih društava u Federaciji BiH, Zakona o utvrđivanju i ostvarivanju potraživanja građana u postupku privatizacije, a koje se tiču tehničke korekcije navedenih zakona.

Predložena izmjena Zakona o matičnim knjigama nije usvojena, nakon čega je federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara zastupnicima poručio da se izmjena odnosila samo na ispunjavanje presuda Ustavog suda FBiH. 

Zastupnički dom nastavit će rad sutra na redovnoj sjednici, na kojoj je predloženo izjašnjavanje o nekoliko izvještaja o radu federalnih institucija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije