parlament bih

Zastupnički dom danas o plaćama i Platformi za mir

30.05.2018.
u 08:56

Zastupnici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine trebali bi danas razmatrati Izvještaj Europske komisije o BiH kojeg prethodno nije razmatralo nadležno povjerenstvo. 

Sjednica Zajedničkog povjerenstva za europske integracije BiH trebala je jučer biti održana, ali to se nije dogodilo.

Na dnevnom redu sjednice su i izmjene Zakona o plaćama i naknadama koje predlaže zastupnica Demokratske fronte (DF) Maja Gasal-Vražalica, a namjera je da se naknada za dolazak i odlazak s posla odredi prema obračunu baziranom na cjenovniku javnog gradskog i međugradskog prijevoznika po najpovoljnijim uvjetima.

Pred zastupnicima je i Informacija o radu Tužiteljstva BiH za prošlu godinu u kojoj se, između ostaloga, navodi da je najveći broj zaprimljenih prijava vezan za gospodarski kriminal te je i najveći broj podignutih optužnica u predmetima gospodarskog kriminala - 88 optužnica protiv 118 osoba.

Potom slijede predmeti ratnih zločina gdje je podignuto 38 optužnica protiv 89 osoba, a onda i predmeti iz općeg kriminala gdje su podignute 33 optužnice protiv 44 osobe, dok je u predmetima organiziranog kriminala podignuta 21 optužnica protiv 89 osoba.

- U predmetima korupcije podignuto je devet optužnica protiv 26 osoba, dok je u predmetima koji se odnose na kazneno djelo terorizma nije podignuta nijedna optužnica, ali koruptivne radnje sadržane su i u većini predmeta gospodarskog i organiziranog kriminala, a mogu se naći i kod kaznenih djela terorizma - pojašnjeno je u Informaciji.

Budući da je izjašnjavanje o Informaciji o projektu PRO-Budućnost i Platformi za mir koju predlaže Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice odgođeno na prethodnoj sjednici Doma ona će se sutra ponovno naći na dnevnom redu sjednice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?